DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. maijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Saeimas komisija iepazīstas ar Latvijas Bankas Aizsardzības pārvaldes darbību

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien, 24. maijā, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija izbraukuma sēdē apmeklēja Latvijas Banku. Sēdes laikā deputāti iepazinās ar Latvijas Bankas Aizsardzības pārvaldes darbu un tās lomu valsts aizsardzībā.

Latvijas Bankas Aizsardzības pārvaldes pamatuzdevums ir nodrošināt nacionālās centrālās bankas objektu aizsardzību pret fiziskiem apdraudējumiem (kas ietver materiālo vērtību, tostarp skaidras naudas, datu centru un centrālās bankas infrastruktūras, kā arī darbinieku aizsardzību). Saskaņā ar Nacionālo bruņoto spēku likumu kara laikā vai izņēmuma stāvoklī Latvijas Bankas Aizsardzības pārvalde tiek iekļauta Nacionālo bruņoto spēku sastāvā.

Nacionālā banka cieši sadarbojas ar valsts aizsardzības un drošības iestādēm, tostarp ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem noslēgts sadarbības līgums, saskaņā ar kuru abas struktūras sadarbojas apmācību, treniņu, pieredzes apmaiņas un citās jomās.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputātiem bija iespēja klātienē pārliecināties par nacionālās bankas Aizsardzības pārvaldes darbinieku profesionālo sagatavotību un iepazīties ar tehnisko nodrošinājumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI