DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. maijā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Zemkopības ministrija un Latvijas Pašvaldību savienība vienojas par turpmāko sadarbību

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Trešdien, 23.maijā, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs tikās ar Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdi Andri Jaunsleini, lai pārrunātu un vienotos par turpmāko Zemkopības ministrijas (ZM) un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) sadarbību. Jānis Dūklavs un Andris Jaunsleinis parakstīja gadskārtējo turpmākās sadarbības protokolu, kurā vienojās par vairākiem reģionu attīstībai svarīgiem jautājumiem.

Jautājumā par Lauku attīstības programmas (LAP) un Rīcības programmas zivsaimniecības attīstībai (ZRP) atbalsta pasākumiem 2014.-2020.gadam puses vienojās, ka iespējami atbalstīs pašvaldības nozīmes koplietošanas meliorācijas sistēmu atjaunošanu, kā arī atbalstīs vietējo uzņēmēju un pašvaldību kopdarbības formu veidošanu, lai radītu pārskatāmu pārtikas iepirkuma segmentu bērniem un veciem ļaudīm lauku teritorijā.

Meliorācijas infrastruktūras sakārtošanas un pašvaldību nozīmes meliorācijas sistēmu atjaunošanas nolūkā turpmāk organizēs kopīgu viedokļu apmaiņu starp ZM un pašvaldību būvvalžu speciālistiem.

Lai nodrošinātu vietējos lauksaimniecības un pārtikas produktus valsts un pašvaldību iepirkumos, noteikumu izstrādes procesā atbalstam izglītības iestāžu apgādei ar pienu, augļiem un dārzeņiem turpmāk iekļaus arī pašvaldību pārstāvjus.

Zemes nomai ar izpirkuma tiesībām no Zemes fonda tai zemei, kas atrodas pašvaldību īpašumā, turpmāk prioritāte tiks dota jaunajiem lauksaimniekiem. Tāpat arī jaunajiem lauksaimniekiem tiks dota priekšroka lauksaimniecības zemes iegādē no Zemes fonda. Bet zemes politikas līdz 2030.gadam izstrādes gaitā turpmāk piedalīsies LSP pārstāvji un nepieciešamības gadījumā arī speciālisti no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas.

Jautājumā par mājas (istabas) dzīvnieku, tostarp suņu reģistru un uzskaiti dzīvnieku patversmēs, puses vienojās par divu mēnešu termiņu suņu reģistrācijas kārtības precizēšanai un datu saņemšanas kārtību pašvaldībām no Lauksaimniecības datu centrs uzturētā dzīvnieku reģistra.

"Mēs kopīgi ar pašvaldībām vēlamies paveikt labas lietas, lai iespējami celtu dzīves kvalitāti reģionu iedzīvotājiem. Es nesaku, ka viss būs vienkārši izdarāms, jo vairāku vēlmju realizēšanai būs jārada arī jauni rīcības mehānismi. Bet es nešaubos, ka kopīgi mums izdosies paveikt to, par ko esam šodien vienojušies," pēc sadarbības protokola parakstīšanas teica zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI