DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. maijā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidenta vizīte Dānijā stiprina sadarbību drošības un kultūras jomā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
“Latviju un Dāniju vieno cieša divpusējā sadarbība, un abām valstīm vienmēr ir bijis līdzīgs viedoklis par to, kā veicināt Ziemeļeiropas reģiona drošību un izaugsmi,” uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis, otrdien vizītes laikā Kopenhāgenā tiekoties ar Viņas Majestāti Dānijas karalieni Margrētu II. Tikšanās laikā apspriesta abu valstu sadarbība drošības jautājumos, kā arī nozīmīgu kultūras projektu īstenošana, gatavojoties Latvijas valsts simtgadei.

Raimonds Vējonis uzaicināja Margrētu II apmeklēt Latviju nākamgad, kad notiks Latvijas simtgades svinības. "Dānijas atbalsts bija ļoti svarīgs, Latvijai atgūstot neatkarību un kļūstot par Eiropas un Transatlantisko organizāciju dalībvalsti. Vienmēr atcerēsimies Jūsu vizīti Rīgā pirms 25 gadiem, kas bija pirmā kādas karaliskās personas ierašanās Latvijā pēc neatkarības atjaunošanas," teica Raimonds Vējonis.

Tiekoties ar Dānijas Karalistes premjerministru Larsu Leki Rasmusenu, tika apspriesti Eiropas Savienības nākotnes un Brexit jautājumi, abu valstu ekonomisko attiecību izaugsme un sadarbība drošības jautājumos, tai skaitā, stājoties pretī hibrīddraudiem. "Latvija augsti novērtē Dānijas ieguldījumu NATO daudznacionālajos spēkos Baltijas valstīs un gaisa patrulēšanas misiju nodrošināšanā," teica Valsts prezidents.

Raimonds Vējonis vizītes laikā pirmdien apmeklēja Antvorskovas karabāzi un tikās ar Latvijas karavīriem, kuri Dānijas vadītā kontingenta sastāvā gatavojas dalībai pret teroristisko organizāciju Daesh vērstajā starptautiskajā operācijā. Jūlija beigās seši Latvijas karavīri dosies pusgadu ilgā misijā uz Irāku, kur apmācīs irākiešu drošības spēkus cīņā pret teroristiem. 

Valsts prezidenta vizītes ietvaros parakstīts Latvijas un Dānijas Kultūras ministriju saprašanās memorands par sadarbības virzieniem radošo industriju jomā. Memorands cita starpā paredz sadarbību Tabakas fabrikas projekta īstenošanā, kas ir viens no Latvijas valsts simtgades kultūras programmas starptautiskajiem projektiem. "Radoša pieeja ir svarīga ikvienā dzīves jomā. Esot radoši, mēs varam attīstīt arī stabilas ilgtermiņa ekonomiskās un biznesa saites," teica Valsts prezidents.

Raimonds Vējonis Kopenhāgenā arī tikās ar latviešu diasporas Dānijā pārstāvjiem un aicināja viņus aktīvi piedalīties Latvijas valsts simtgades pasākumu organizēšanā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI