DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. maijā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijai un Indijai nepieciešams attīstīt ciešāku sadarbību transporta un loģistikas jomā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
23. maijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Indijas ārlietu valsts ministru Mobašaru Džavedu Akbaru (Mobashar Jawed Akbar), kurš Latvijā ieradies darba vizītē.

Sarunā E. Rinkēvičs novērtēja Latvijas un Indijas sekmīgo attiecību attīstību, kā arī uzsvēra nepieciešamību turpināt augsta līmeņa vizīšu apmaiņu. Sadarbības veicināšanai ekonomikā īpaši tika atzīmēts potenciāls informācijas un komunikāciju tehnoloģiju, kā arī transporta un loģistikas jomā.

M.Dž. Akbars informēja, ka Indija pēdējo gadu laikā piedzīvo ļoti strauju ekonomisko izaugsmi, un paredzētais Latvijas un Indijas biznesa forums ir nozīmīgs solis pretim ciešākai sadarbībai ekonomikas jomā. Pozitīvi tika novērtēta arī Indijas jauniešu interese par Latvijas augstākās izglītības iestādēm, kas ik gadu būtiski palielinās – šī studiju gada sākumā Latvijā studēja 750 jaunieši no Indijas. M.Dž. Akbars uzsvēra, ka sadarbība izglītības un zinātnes jomā ir pamats ciešākai starpvalstu attiecību attīstībai.

Tāpat tikšanās laikā tika pārrunāti jautājumi par sadarbību starptautiskajās organizācijās, kā arī starptautiskās dienaskārtības aktualitātes. Sarunas partneri asi nosodīja starptautiskā terorisma vardarbību, īpaši atzīmējot vakar, 22. maijā, Mančestrā notikušo teroraktu.

Runājot par Eiropas Savienības (ES) un Indijas sadarbību, Latvijas ārlietu ministrs pauda cerību, ka ES un Indijas sarunas par brīvās tirdzniecības līgumu varētu atsākties tuvākajā laikā. M.Dž. Akbars uzsvēra, ka Indija ir ieinteresētā ciešākās attiecībās ar ES.

Pēc tikšanās tika parakstīts Latvijas Republikas valdības un Indijas Republikas valdības līgums par vīzu prasības atcelšanu diplomātisko pasu turētājiem.

Vizītes laikā M. Dž. Akbaram notiks arī tikšanās ar Valsts prezidentu, Saeimas priekšsēdētāju, Ministru prezidentu, Ministru prezidenta biedru un ekonomikas ministru. Savukārt 24. maijā Indijas ārlietu valsts ministrs atklās Latvijas un Indijas biznesa forumā, ko kopīgi organizē Indijas vēstniecība Stokholmā, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) un Ekonomikas ministrija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI