DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. maijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Aicinām pieteikties Eiropas Natura 2000 balvai

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Līdz 2017.gada 29.septembrim aicinām pieteikties Eiropas Natura 2000 balvai dabas aizsardzības jomā. Balvai var pieteikties jebkura institūcija, kas iesaistīta Natura 2000 pasākumos.

Natura 2000 ir vienots Eiropas Savienības īpaši aizsargājamu dabas teritoriju tīkls, kas izveidots saskaņā ar ES Putnu un Biotopu direktīvām. Natura 2000 balva ir viens no nozīmīgākajiem starptautiskajiem pasākumiem, kurā tiek vērtēti valstu sasniegumi bioloģiskās daudzveidības saglabāšanā.

Pieteikumu Natura 2000 balvai var iesniegt vienā no piecām kategorijām – komunikācija, sociāli ekonomiskie ieguvumi, dabas vērtību aizsardzība, interešu/ priekšstatu saskaņošana un pārrobežu sadarbība. Pieteikumus vērtēs Eiropas Komisijas izveidota žūrija, kura noteiks finālistus un balvas saņēmējus katrā no kategorijām. Natura 2000 balvas tīmekļa vietnē būs iespējams arī balsot par balvas finālistiem, tā nosakot ES Pilsoņu balvas saņēmēju.

2016. gadā balvu komunikācijas kategorijā ieguva "Dabas koncertzāle" no Latvijas.

Plašāka informācija par pieteikumu iesniegšanu un pieteikuma veidlapas ir pieejamas tīmekļa vietnē: http://ec.europa.eu/environment/nature/natura2000/awards/ .

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI