DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. maijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ministru prezidents atklāj “Vidzemes uzņēmēju dienas 2017”

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidents Māris Kučinskis piektdien, 19. maijā, Valmierā atklāja biznesa forumu “Vidzemes uzņēmēju dienas 2017”.

Uzrunājot klātesošos, M. Kučinskis uzsvēra šā foruma nozīmi tautsaimniecības attīstībā, norādot, ka, lai spētu attīstīties un konkurēt, ir nepieciešams sadarboties gan ar kaimiņvalstu, gan arī citu Eiropas un pasaules pārstāvjiem.

"Valmiera jau pirms divdesmit gadiem sāka meklēt savus partnerus starptautiskajos tirgos, saprotot, ka viens nekad nevar būt karotājs, un tas ir attaisnojies," sacīja M. Kučinskis.

Biznesa forumā piedalās uzņēmēji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Itālijas un Krievijas.

Īpaši Ministru prezidents uzsvēra lielo Latvijas, Lietuvas un Igaunijas sadarbības nozīmi. "Prieks, ka šajā forumā piedalās uzņēmēji no mūsu kaimiņvalstīm Lietuvas un Igaunijas. Jāatzīst, ka iepriekšējos gados mēs esam par maz sadarbojušies. Pašreiz situācija šajā jomā ir mainījusies – visas trīs Baltijas valstis ir gatavas kopīgi realizēt visai Eiropai nozīmīgo "Rail Baltica" projektu, kā arī strādāt, lai mums būtu kopīgs gāzes tirgus," tā M. Kučisnkis.

Tāpat M. Kučinskis piedalījās izstādes "Vidzemes uzņēmēju dienas 2017" atklāšanā. Šī izstāde Valmierā tiek rīkota 20. gadu.

"Vidzemes uzņēmēju dienas" rīko Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera un Valmieras pilsētas pašvaldība.
 

Andrejs Vaivars
Ministru prezidenta preses sekretārs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI