DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. maijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Starptautiskā konferencē diskutēs par Reformācijas ietekmi Latvijā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Piektdien, 19. maijā, Valsts valodas komisija Rīgas pilī rīko starptautisku konferenci “Reformācija, valoda, kultūra”. Konferenci ar uzrunu atklās Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Konferencē tiks skatīts plašs valodas un kultūras jautājumu klāsts, kas saistās ar Reformācijas ietekmi uz Latviju.

Pirms 500 gadiem sākās process, kas iezīmēja latviešu tautas identitātes un valodas aprises. Tā gaitā būtībā tika konstruēta nācija, kas tika iesakņota Eiropas civilizācijas lokā. Savukārt, tulkojot reliģiskos tekstus, tika izveidota un standartizēta latviešu rakstu valoda ar savu gramatiku, vārdnīcām un citiem rīkiem. Reformācija arī ielika pamatus tālākajam apgaismības periodam un Atmodai.

Ar referātiem uzstāsies Vācijas, Igaunijas un Latvijas speciālisti – valodnieki, vēsturnieki, kulturologi, teoloģijas speciālisti.

Mediju pārstāvjus, kuri vēlas atspoguļot konferenci, lūdzu iepriekš pieteikties Valsts prezidenta Preses dienestā (prese@president.lv, 67092132).

Konferences programma

Par Valsts valodas komisiju

Valsts prezidenta izveidotās Valsts valodas komisijas darbības mērķis ir sekmēt latviešu valodas kā vienīgās valsts valodas ilgtspējīgu attīstību un tās lomas nostiprināšanu Latvijas sabiedrībā. Komisijā strādā dažādu valodniecības nozaru speciālisti, kultūras, zinātnes un izglītības eksperti, kā arī citi sabiedrības pārstāvji.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI