Pirmdiena,

Ziņot redaktoram
 Komentēt
Iesaka:   +0 -0

Pēc vairāku gadu vērienīgiem rekonstrukcijas un restaurācijas darbiem jaunu spožumu ieguvusi Rīgas pils priekšpils daļa – Valsts prezidenta rezidences reprezentācijas telpas. Muzeju naktī Rīgas pils priekšpils daļa tiks atvērta apmeklētājiem, piedāvājot apskatīt grezno Rīgas pils Svētku zāli un ielūkoties unikālajā Sūtņu akreditācijas zālē un 3. stāva anfilādē. Pils apmeklējuma laikā viesi varēs vairāk uzzināt par Rīgas pils vēsturi un pils reprezentācijas telpu izmantojumu.

Apmeklētāji Rīgas pils priekšpils pagalmā varēs apskatīt vecākos viduslaiku tēlniecības pieminekļus Latvijā – gotikas laikmeta ciļņus "Madonna ar bērnu" un "Livonijas ordeņa mestrs Volters fon Pletenbergs". Apskatei pils iekštelpās būs pieejams arī pirmā Valsts prezidenta Jāņa Čakstes krūšutēls, kura izcelsmi Valsts prezidenta kanceleja pagājušajā gadā noskaidroja, pateicoties sabiedrības atbalstam.

Muzeju nakti laukumā pie Rīgas pils pulksten 19 atklās Nacionālo bruņoto spēku orķestris, bet vakara gaitā pils apmeklētājus ar muzikāliem priekšnesumiem priecēs arī Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas, Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi, sieviešu koris "Ausma" un koklētāju ansamblis "Austriņa".

Gaidīsim ciemos Rīgas pilī Muzeju naktī un atgādinām, ka pie ieejas tiks veikta drošības pārbaude. Lūdzam neņemt līdzi liela izmēra somas, pārtikas produktus, dzīvniekus un metāla priekšmetus.

Ieteikt:  +0

KOMENTĀRI (0)
Komentārā lūdzam izteikt Jūsu viedokli. Ja Jums ir neskaidrības par izskatīto tematu, jautājumiem izmantojiet sadaļu "E-konsultācijas".

drošības attēls
Pievienot

Informācijas statuss
Šī sadaļa ir platforma nepastarpinātai valsts iestāžu komunikācijai ar sabiedrību.

• Par preses relīžu saturu atbild informācijas iesniedzējs. LV portāls publicē iesūtīto informāciju, to nerediģējot un nemainot.
  • Aicinām valsts pārvaldes iestādes paziņojumu iesūtīšanai izmantot e-pastu: pr@lv.lv
Lietotājiem der zināt.

VISVAIRĀK LASĪTIE

REKLĀMA

SKAIDROJUMI. LIKUMI PRAKSĒ. DISKUSIJAS. ZINI SAVAS TIESĪBAS UN PIENĀKUMUS!

Ceļvedis valsts informācijā. Specializēts portāls dialogam starp sabiedrību un valsti.
ATSLĒGVĀRDI:
  • VISI