DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. maijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ministru prezidents ar Uzbekistānas parlamenta spīkeri apspriež abu valstu sadarbības iespējas

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidents Māris Kučinskis trešdien, 17. maijā, Rīgā tikās ar Uzbekistānas parlamenta spīkeri Nigmatillu Juldaševu (Nigmatilla Yuldashev).

Šogad aprit 25 gadi kopš  Latvijas – Uzbekistānas diplomātisko attiecību nodibināšanas. Šajos gados ir attīstīta plaša sadarbība dažādās nozarēs, notiek aktīvs politiskais dialogs.

Starp Latviju un Uzbekistānu ir aktīva ekonomiskā sadarbība. Kopējais preču tirdzniecības apgrozījums ar Uzbekistānu ir pieaudzis par 42,04% jeb par 27,52 miljoniem eiro, salīdzinot ar 2015. gadu.

Tikšanās laikā M. Kučinskis norādīja, ka abu valstu ekonomiskās attiecības ir nepieciešams paplašināt, sadarbojoties dažādās nozarēs. "Piedāvājam Uzbekistānas uzņēmējiem investēt un izveidot uzņēmumus Latvijas brīvostās un brīvajās ekonomiskajās zonās," sacīja M. Kučinskis. Tāpat viņš atzinīgi novērtēja Uzbekistānas Tirdzniecības nama izveidi un darbību Latvijā, kas nodrošina Uzbekistānas produkcijas eksportu uz Eiropu, izmantojot Latvijas transporta infrastruktūras un loģistikas iespējas. Par perspektīvām varam uzskatīt sadarbību tīro tehnoloģiju izmantošanā un e-pārvaldē, kur Latvijai ir augsta ekspertīze.

Abas puses augstu novērtēja Latvijas – Uzbekistānas Starpvaldību komisijas regulāro darbu. Nākamā šīs komisijas sēde plānota Rīgā 3. un 4. oktobrī.

Sarunas noslēgumā M. Kučinskis izteica aicinājumu Latvijā ierasties Uzbekistānas premjerministram Abdullam Aripovam (Абдулла Нигматович Арипов).

Foto: https://flic.kr/s/aHskV8HsUm

Andrejs Vaivars
Ministru prezidenta preses sekretārs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI