DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. maijā, 2017
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Aptauja: 91% iedzīvotāju ir apmierināti ar dzīvošanu pie CSDD Biķernieku trases

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Tirgus un sociālo pētījumu aģentūras “Latvijas Fakti” veiktā aptauja par iedzīvotāju attieksmi pret CSDD Biķernieku trasi liecina, ka gandrīz visi trases apkaimē dzīvojošie iedzīvotāji (91%) ir apmierināti ar dzīvi pie Biķernieku trases, jo tā viņiem sniedz iespēju atpūsties, sportot un piedalīties dažādos pasākumos.

Biķernieku trase savos 50 pastāvēšanas gados no 3580 metrus garas moto trases, kādu to pirmo reizi atklāja 1966.gadā, kļuvusi par daudzfunkcionālu sporta kompleksu, kurā notiek ne tikai staprtaustiskas auto un moto sacensības, bet arī dažāda veida iedzīvotāju sportiskās aktivitātes – skriešana, nūjošana, slēpošana, braukšana ar velosipēdu.

Pēdējos gados Biķernieku trase kopā ar blakus esošo CSDD Rīgas Motormuzeju kļuvuši par Latvijai nozīmīgu sporta, izklaides un izglītības centru. Tas noticis, pateicoties tam, ka Biķernieku kompleksā sporta bāze, atšķirībā no citām pasaules slēgta tipa trasēm, ir atvērta jebkuram apmeklētājam - no autosportista līdz taku skrējējam. Lai noskaidrotu Biķernieku kompleksa rekonstrukcijas priekšrocības un trūkumus, 2017.gada februārī – martā tika veikta reprezentatīva tuvākās apkārtnes iedzīvotāju aptauja.

"Latvijas Fakti" direktors Aigars Freimanis: "Biķernieku trases atjaunošana un modernizēšana, kā arī CSDD Rīgas Motormuzeja rekonstrukcija, pēc pašu Biķernieku meža apkārtnes iedzīvotāju domām, kopumā ir uzlabojusi viņu dzīves kvalitāti un abu pieminēto objektu esamība nodrošina sakoptāku vidi nekā tas ir citur. Iedzīvotāji pozitīvi novērtējuši apkārtējās vides labiekārtošanas un zaļo zonu sakopšanas rezultātus, kā arī aktīvu dzīvesveidu atbalstošas infrastruktūras izveidi, kas kā vienots pasākumu komplekss šo teritoriju pēdējo pāris gadu laikā ir padarījis par vienu no pievilcīgākajām atpūtas vietām Mežciemā. Trase ir multifunkcionāla; tā paredzēta ļoti plašam patērētāju lokam – no ģimenēm ar bērniem līdz senioriem; no nesteidzīgiem dabas vērotājiem līdz aktīvās atpūtas cienītājiem; no auto vēstures līdz sportam; no sporta līdzjutējiem līdz pašiem sportistiem. Protams, aptauja atklāj, ka Biķernieku meža apkārtnē dzīvo cilvēki, kuriem sacensību trases tuvums rada diskomfortu, tomēr viņu skaits ir relatīvi neliels, tas nepārsniedz 10%."

Saskaņā ar aptaujas rezultātiem vairāk nekā divas trešdaļas respondentu (68%) ir atzinuši, ka mīl pastaigāties vai atpūsties trasē. 62% respondentu ir veikuši fiziskās aktivitātes, 43% ir apmeklējuši kādu no trasē rīkotajiem pasākumiem, trešā daļa jeb 36% ir apmeklējuši Rīgas Motormuzeju un 21% slēpojuši.

Aptaujā iegūtie rezultāti atklāj, ka Biķernieku trasē rīkotos pasākumus biežāk apmeklē vīrieši vecumā no 25 līdz 44 gadiem, kā arī ģimenes, kurās ir bērni līdz 15 gadu vecumam. Savukārt Rīgas Motormuzeju pēdējā gada laikā biežāk ir apmeklējuši respondenti vecumā no 35 līdz 44 gadiem, kā arī  muzeja mērķauditorija - ģimenes ar bērniem.

Biķernieku trases novērtējums

Saskaņā ar pētījuma rezultātiem dominējošā respondentu daļa ir atzinusi, ka Biķernieku trase viņu dzīvi ietekmē pozitīvi. Tam, ka Biķernieku trase un atjaunotais Rīgas Motormuzejs veicina tūrisma attīstību apkaimē, piekrita 91% aptaujāto. Savukārt 87% atzina, ka Biķernieku trase un tajā notiekošās sacensības veicina Latvijas atpazīstamību pasaulē.

Trases ietekme uz dzīves kvalitāti

Iedzīvotāju vērtējumā Biķernieku trases darbība neatstāj būtisku ietekmi uz iedzīvotāju labsajūtu – tikai 9% aptaujāto iedzīvotāju ir atzinuši, ka trases radītie trokšņi atstāj ietekmi uz viņu veselību un 11% –  ka tie atstāj ietekmi uz viņu dzīves kvalitāti un labsajūtu.

Kopumā iedzīvotāji ar izpratni attiecas pret trasi, jo sezonas laikā sacensību šeit ir daudz. Tomēr vairākums aptaujāto - 82%, ir piekrituši viedoklim, ka kopumā ņemot Biķernieku trases radītais troksnis nerada vērā ņemamas problēmas un nesamazina viņu nekustamā īpašuma vērtību, jo sakārtotā vide un izklaides un atpūtas iespējas atsver radītā trokšņa ietekmi.

CSDD Sabiedrisko attiecību daļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI