DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. maijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

M. Kučinskis tiekas ar Somijas uzņēmējiem

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidents Māris Kučinskis piektdien, 12.maijā, Helsinkos tikās ar Somijas uzņēmējiem.

Tikšanās notika Ministru prezidenta vizītes Somijā ietvaros, un tajā piedalījās pārstāvji no Somijas uzņēmumiem "YIT", "Fortum", "Stora Enso", "OP Financial Group", "Pöyry PLC", "Burger_In", "Inventure", kā arī "CastorCon Finland Oy".

M. Kučinskis iepazīstināja uzņēmējus ar Latvijā plānotajiem pasākumiem tautsaimniecības attīstībai, it īpaši investīciju piesaistei. Viņš norādīja uz ieceri, sākot ar nākamo gadu ieviest jaunu nodokļu sistēmu, akcentējot plānus noteikt nulle procentu ienākumu nodokli reinvestētajai peļņai.

Tāpat viņš uzsvēra valdības darbu ēnu ekonomikas mazināšanā valstī, kā arī ieguldīto sekmīgo darbu banku uzraudzības jomā. "Šobrīd Latvijā tiek darīts viss iespējamais, lai nepieļautu negodīgo konkurenci, lai nodrošinātu, ka visiem investoriem ir vienlīdzīgi darba apstākļi," sacīja Ministru prezidents.

Runājot par darbaspēka jautājumu, tika atzīts, ka, ieplūstot valstī Eiropas Savienības fondu līdzekļiem, jau drīzumā var nākties rēķināties ar kvalitatīva darbaspēka trūkumu Latvijā. Vienlaikus tika norādīts, ka, uzlabojoties ekonomiskajai situācijai Latvijā, rodoties arvien jaunām darbavietām, ir pietiekami lielas cerības uz daļas to cilvēku atgriešanos, kuri savulaik devušies darba meklējumos uz citām valstīm.

Savukārt Somijas uzņēmumu pārstāvji pauda gandarījumu par pēdējā laika uzlabojumiem Latvijas uzņēmējdarbības vides regulējumā, kā arī veiksmīgo komunikāciju starp uzņēmēju organizācijām un Latvijas valdību.

Andrejs Vaivars
Ministru prezidenta preses sekretārs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI