DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. maijā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Jauniešus un citus interesentus Eiropas dienā aicina uz izzinošām aktivitātēm Ārlietu ministrijā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Otrdien, 9. maijā, atzīmējot Eiropas dienu, Ārlietu ministrijā notiks par tradīciju kļuvusī Atvērto durvju diena, kurā skolēniem, studentiem un citiem interesentiem būs iespēja iepazīt dažādas Eiropas valstis, piedalīties konkursos, uzzināt par drošu ceļošanu, apskatīt izstādi un diskutēt par Eiropas nākotni.

Svētkus plkst. 12.50 ar dziesmām ieskandinās Diplomātiskais koris.

Plkst. 13.05 Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica uzrunās Eiropas dzimšanas dienas svinētājus un apbalvos videokonkursa "Eiropas Savienība manā reģionā" uzvarētājus. Viņu darbi būs skatāmi ministrijas vestibilā.

No plkst. 12.00 līdz 16.00 apmeklētāji Ārlietu ministrijā varēs iepazīties ar ārvalstu vēstniecību informatīvajiem stendiem - "Iepazīsti Eiropu". Azerbaidžānas, Dānijas, Gruzijas, Igaunijas, Itālijas, Lietuvas, Nīderlandes, Polijas, Somijas, Ukrainas, Ungārijas un Vācijas vēstniecību stendos uzzināsiet par šo valstu kultūru, cilvēkiem, tradīcijām un tūrisma iespējām.

Savukārt ministrijas Konsulārais departaments informēs par to, kā droši ceļot Eiropā.

No plkst. 13.30 interesenti būs laipni aicināti uz diskusiju "Eiropas Savienības nākotnes attīstības ceļi: Latvijas skatījums", kurā piedalīsies Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieks Valdis Dombrovskis, Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa–Lukaševica, kā arī Latvijas Universitātes asoc. prof. Iveta Reinholde un Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Politikas nodaļas students Mihails Potapovs.

Turpinot iepriekšējā gadā aizsākto tradīciju, ministrijā būs skatāmi arī skolēnu zīmējumi, kas radoši un drosmīgi darbos pauduši novēlējumus Eiropas Savienībai. Šogad zīmējumu autori ir Dundagas vidusskolas 9.-12. klašu skolēni. "Mēs Eiropai" zīmējumus būs iespēja apskatīt jau no paša rīta pie ministrijas ēkas Krišjāņa Valdemāra ielā 3.

Savukārt no 5. maija ministrijas ēka tiks izgaismota zilās un dzeltenās Eiropas Savienības karoga krāsās, kas simbolizē Eiropas kopējās vērtības – brīvību, mieru un solidaritāti.

Ārlietu ministrija Atvērto durvju pasākumu Eiropas dienā organizē sadarbībā ar Rīgā rezidējošām ES un Austrumu partnerības valstu vēstniecībām, Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā un Eiropas Parlamenta Informācijas biroju.

Svarīgi! Lai apmeklētu Atvērto durvju dienu Ārlietu ministrijā, interesentiem būs jāuzrāda personu apliecinošs dokuments. Mediju pārstāvji laipni aicināti būt klāt Atvērto dienu pasākumos!    

Seko mums Twitter: #Atvertasdurvis, #Eiropasdiena, #ESdiena2017

Eiropas dienas pasākumu programma Ārlietu ministrijā 

Komunikācijas grupa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI