DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Edgars Rinkēvičs uzsver ES un Turcijas attiecību nozīmi ilgtermiņā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
28. aprīlī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalījās Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministru neformālajā, tā dēvētajā Gimnihas sanāksmē, kas norisinājās Maltā.

Tajā notika pirmā ES ārlietu ministru diskusija par Turciju pēc referenduma par konstitūcijas grozījumiem. Diskusijas gaitā ministri izvērtēja situāciju valstī un ES-Turcijas attiecību attīstību tuvākajā laikā. E. Rinkēvičs uzsvēra ES un Turcijas attiecību nozīmi ilgtermiņā un aicināja turpināt aktīvu politisko dialogu, jo ir daudzas jomas, kur ES un Turcijai ir cieši jāstrādā kopā. "Turcijai ir liela nozīme tādu jautājumu risināšanā kā migrācija, cīņa pret terorismu, situācija Sīrijā un Tuvo Austrumu miera process, tāpēc šobrīd nav īstais brīdis ES un Turcijas attiecību pārskatīšanai," norādīja E. Rinkēvičs. Vienlaikus ministrs skaidri pauda nostāju, ka Turcijai, ieviešot jauno konstitūciju, jāievēro savas saistības kā Eiropas Padomes dalībvalstij. Tāpat ES un Turcijai dažādos formātos jāturpina runāt par nepieciešamību ievērot augstākos demokrātijas, cilvēktiesību un likuma varas principus. 

Gimnihas sanāksmes laikā ES ārlietu ministri tikās ar ES kandidātvalstu ministriem un pārrunāja ES globālās ārpolitikas un drošības politikas stratēģijas ieviešanu un ES paplašināšanās procesu. E. Rinkēvičs aicināja valstis uz ciešāku reģionālo sadarbību, kā arī ES iesaisti nepieciešamo reformu īstenošanā.

Komunikācijas grupa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI