DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents reģionālajā vizītē apmeklē Cēsis

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts prezidents Raimonds Vējonis piektdien, 28. aprīlī reģionālajā vizītē apmeklēja Cēsis.

Tiekoties ar Cēsu novada domes priekšsēdētāju Jāni Rozenbergu un domes deputātiem, Valsts prezidents iepazinās ar pilsētā un novadā paveikto un nākotnes attīstības plāniem. Tikšanās laikā Valsts prezidents ar pašvaldības deputātiem pārrunāja arī gaidāmās nodokļu reformas gaitu un nepieciešamās pārmaiņas veselības un izglītības nozarē.

Viņš uzsvēra, ka reformas ir būtiska izšķiršanās par efektīvāku valsts un iedzīvotāju resursu izmantošanu, vienlaikus aicinot apzināties, ka valsts attīstība ir ļoti atkarīga no aktīvas un atbildīgas pašvaldību un ikviena iedzīvotāja līdzdalības, vienotas izpratnes, atklātas un cieņpilnas diskusijas par labākajiem risinājumiem.

Valsts prezidents vizītes ietvaros apmeklēja Cēsu radošo industriju centru "SKOLA6", kas ir viens no pilsētas uzņēmējdarbības atbalsta projektiem, kā arī iepazinās ar kokapstrādes uzņēmumu "Duck Woodworks" un lielāko vietējo investīciju projektu novadā – atpūtas kompleksu "Villa Santa". "Ļoti bieži nepieciešamais sākums, lai rastos jauni uzņēmumi un jaunas darba vietas, ir uzdrīkstēšanās, radoša pieeja un mīlestība pret savu valsti," tiekoties ar Cēsu uzņēmēju pārstāvjiem novērtēja Valsts prezidents.

Cēsu Valsts ģimnāzijā Raimonds Vējonis tikās ar ģimnāzijas audzēkņiem un atbildēja uz skolēnu jautājumiem par aktualitātēm valstī un valsts nākotnes redzējumu, kā arī apmeklēja Cēsu Vēstures un mākslas muzeju. Vizītes noslēgumā Valsts prezidents tiekas ar Cēsu pilsētas un novada iedzīvotājiem.

Valsts prezidenta kundze Iveta Vējone vizītes laikā apmeklēja Cēsu 2. pamatskolu un Cēsu Jauno sākumskolu, kur tikās ar skolēniem un pedagogiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI