DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Pieejams ERAF finansējums Inčukalna gudrona dīķu sanācijai

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Lai panāktu augsnes, grunts, pazemes un virszemes ūdeņu kvalitātes uzlabošanu, kā arī atjaunotu vides kvalitāti un novērstu iedzīvotāju veselības apdraudējumu, sanācijas darbu turpināšanai Inčukalna sērskābā gudrona dīķos no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) pieejami vairāk nekā 24,8 miljoni eiro.

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir nosūtījusi uzaicinājumu Valsts vides dienestam sagatavot projekta iesniegumu,  lai turpinātu un pabeigtu piesārņoto vietu sanāciju, kas uzsākta Eiropas Savienības fondu 2007.–2013. gada plānošanas periodā.

Specifiskā atbalsta ietvaros ir atbalstāmas darbības, no kurām finansējuma saņēmējs negūst ieņēmumus: piesārņoto teritoriju sanācija, likvidējot piesārņojuma avotus, atsūknējot un attīrot piesārņotos pazemes ūdeņus, rekultivējot piesārņotās teritorijas, kā arī utilizējot vai apglabājot sanācijas procesā izņemto piesārņojumu. Paredzēts, ka līdz 2023. gada nogalei kopējā atjaunotās zemes platība būs 2,5 hektāri.

Specifiskā atbalsta īstenošanai plānotais kopējais attiecināmais finansējums ir līdz 29 257 750 eiro, tai skaitā ERAF finansējums – 24 869 088 eiro un valsts budžeta finansējums līdz 4 388 662 eiro.

Specifiskā atbalsta ietvaros atbildīgās iestādes funkcijas pilda Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, savukārt projekta iesniedzējs ir tiešās pārvaldes iestāde, kuras uzdevums ir organizēt vēsturiski piesārņoto vietu sanāciju, – Valsts vides dienests. Projekta iesniegums jāsagatavo un jāiesniedz CFLA līdz š.g. 31. maijam.

ERAF atbalsts gudrona dīķu sanācijai paredzēts plānošanas dokumenta - darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 5.6.3. specifiskā atbalsta mērķa "Vēsturiski piesārņoto vietu sanācija" ietvaros.

Informācija par visām CFLA izsludinātajām atlasēm pieejama CFLA mājaslapā: http://cfla.gov.lv/lv/es-fondi-2014-2020/izsludinatas-atlases.

Ieva Luste
Centrālās finanšu un līgumu aģentūras
sabiedrisko attiecību speciāliste

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI