28. aprīlī, 2017
TĒMA: Valsts pārvalde

Vizītē Latvijā ieradīsies Baltkrievijas parlamenta vicespīkere

No 2. līdz 4.maijam darba vizītē Latvijā uzturēsies Baltkrievijas Republikas Nacionālās sapulces Republikas padomes priekšsēdētāja vietniece Marianna Ščotkina (Marianna Shchotkina).

Saeimā M.Ščotkina tiksies ar Saeimas priekšsēdētājas biedru Gundaru Daudzi, plānota tikšanās arī ar Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāju Lolitu Čigāni un Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Ojāru Ēriku Kalniņu, un abu komisiju deputātiem. Tāpat M.Ščotkina tiksies ar Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāju Aiju Barču, kā arī Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Baltkrievijas parlamentu vadītāju Artūru Rubiku.

Vizītes ietvaros Baltkrievijas vicespīkerei paredzētas tikšanās ar satiksmes ministru Uldi Auguli, zemkopības ministru Jāni Dūklavu un Ārlietu ministrijas parlamentāro sekretāri Zandu Kalniņu-Lukaševicu.

Rīgā Baltkrievijas delegācija plāno apmeklēt uzņēmumu "Dzintars", kā arī Jankas Kupalas Rīgas Baltkrievu pamatskolu un biedrību "Līdere", kur tiksies ar tās vadību. Baltkrievijas vicespīkere apmeklēs arī sanatoriju "Belorusija" Jūrmalā.

M.Ščotkinu vizītē pavadīs Baltkrievijas Republikas Nacionālās sapulces Pārstāvju palātas Ārlietu komisijas locekle, Nacionālās sapulces darba grupas sadarbībai ar Latvijas Republikas parlamentu locekle Anna Starovoitova

Baltkrievijas parlamenta vicespīkeres M.Ščotkinas darba vizīte notiks pēc Saeimas priekšsēdētājas biedra G.Daudzes ielūguma.

Mediju ievērībai:

TV, foto iespēja G.Daudzes un M.Ščotkinas tikšanās sākumā. 2.maijā ierašanās Saeimas Baltajā zālē līdz plkst.11.40. Mediju pārstāvji, kas nav akreditēti darbam Saeimā, aicināti Saeimas Preses dienestā pieteikt vienas dienas akreditāciju.

Saeimas Preses dienests