DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Satversmes tiesā notiks Tiesībsarga organizētās tiesas procesa izspēles fināls

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīt, 29. aprīlī, Satversmes tiesā jau otro gadu norisināsies Latvijas Republikas tiesībsarga organizētās tiesas procesa izspēles fināls. Šogad tiesas procesa izspēles dalībnieki analizē kāzusu par aktuāliem cilvēktiesību jautājumiem, kas skar privātās dzīves neaizskaramību, plašsaziņas līdzekļu pārstāvju vārda brīvību interneta medijos, kā arī fiziskās personas datu aizsardzību.

Tiesas procesa izspēles finālam kvalificējušās komandas, kas izspēles rakstiskajā daļā ieguvušas lielāko punktu skaitu. Šogad par uzvaru sacentīsies komandas no Latvijas Universitātes, Rīgas Stradiņa universitātes, Biznesa augstskolas "Turība", Daugavpils Universitātes un Policijas koledžas.

Komandu sniegumu Satversmes tiesas sēžu zālē vērtēs tiesas procesa izspēles tiesnešu sastāvs: Satversmes tiesas tiesnesis Artūrs Kučs, tiesībsargs Juris Jansons, Latvijas pārstāve starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās Kristīne Līce, Administratīvās apgabaltiesas tiesnese Anita Kovaļevska, tiesībsarga vietniece Ineta Piļāne, biedrības "Baltic Human Rights Society" valdes locekle Arina Melse, kā arī Publisko tiesību institūta direktors Arvīds Dravnieks.

Tiesu izspēles procesā kā tiesneši piedalīsies arī Satversmes tiesas padomnieks Kristaps Tamužs un Satversmes tiesas tiesneša palīgs Andrejs Stupins.

Tiesas izspēles mērķis ir sekmēt sabiedrības informētību un izpratni par cilvēktiesībām, kā arī veicināt topošo profesionāļu interesi, aicinot jauniešus cilvēktiesības izvēlēties par savu profesionālo specializāciju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI