DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs piedalīsies ES ārlietu ministru neformālajā sanāksmē Maltā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
28. aprīlī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalīsies Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministru neformālajā, tā dēvētajā Gimnihas (Gymnich) sanāksmē Valletā, Maltā.

Sanāksmē ir plānota viedokļu apmaiņa par situācijas attīstību Turcijā pēc 2017. gada 16. aprīļa referenduma par konstitūcijas grozījumiem, lai nodrošinātu pāreju no parlamentāras republikas uz prezidentālu republiku.

Neformālajā sanāksmē paredzēta arī atsevišķa darba sesija ar ES kandidātvalstīm: Albāniju, Bijušo Dienvidslāvijas Republiku Maķedoniju, Melnkalni, Serbiju un Turciju, lai pārrunātu progresu ES Globālās ārpolitikas un drošības politikas stratēģijas ieviešanā un ES paplašināšanās procesā.

ES paplašināšanās politika joprojām ir galvenais reformu virzītājs Rietumbalkānu valstīs, un tā veicina labas kaimiņattiecības, reģionālo sadarbību, mieru un stabilitāti. Ir būtiski iesaistīt un atbalstīt paplašināšanās procesā esošās valstis, lai tās turpinātu integrāciju ES un veiktu nepieciešamās reformas, kas sekmētu arī visa reģiona ilgtspējīgu attīstību.

Tāpat ārlietu ministri diskutēs par ES lomu ar globalizāciju saistītu izaicinājumu risināšanā.

Komunikācijas grupa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI