DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Zanda Kalniņa-Lukaševica: Eiropas attīstības sadarbības politika mainīsies

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
27. aprīlī Romā Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica piedalījās augsta līmeņa konferencē par ES attīstības sadarbības politikas izvērtējumu (High level conference on EU development cooperation "Sixty years and beyond: contributing to development cooperation"). Parlamentārā sekretāre atzīmēja, ka Eiropas attīstības sadarbības politika mainīsies.

Uzrunājot konferences dalībniekus, Z. Kalniņa-Lukaševica norādīja, ka ES attīstības sadarbībai jābūt pilnībā saskaņotai ar Eiropas globālo ārpolitikas un drošības politikas stratēģiju. "Šī stratēģija sniedz visaptverošu vīziju Eiropas iesaistei pasaulē. Tādēļ ir svarīgi vispirms iesaistīties Eiropas Savienības kaimiņu reģionos un mūsu kaimiņu kaimiņos, vienlaikus sniedzot mērķtiecīgu atbalstu tām valstīm, kas atrodas nestabilās situācijās un saskaras ar krīzēm."

Z. Kalniņa-Lukaševica uzsvēra, ka "Eiropai un Āfrikai ir jāsadarbojas patiesā partnerība jau no pašiem pirmsākumiem, jo mūs ietekmē tie paši ekonomiskie, drošības un ar migrāciju saistītie izaicinājumi."

Konferenci organizēja Itālijas Ārlietu un starptautiskās sadarbības ministrija, un tās mērķis bija veicināt ES attīstības sadarbības rezultātu redzamību un veikt ES politikas izvērtējumu kopš tās pirmsākumiem – Romas līguma parakstīšanas 1957. gadā. Konferences ietvaros politiķi, pilsoniskās sabiedrības pārstāvji un  pētnieki no ES un sadarbības valstīm diskutēja arī par svarīgākajiem gaidāmajiem notikumiem ES attīstības politikā 2017. gadā: jaunā ES attīstības sadarbības politikas pamatdokumenta pieņemšanu un ES attiecībām ar Āfrikas, Karību jūras reģiona un Klusā okeāna valstīm.

Pasākumu atklāja Eiropas Komisijas starptautiskās sadarbības un attīstības komisārs Nevens Mimica (Neven Mimica) un Itālijas Ārlietu un starptautiskās sadarbības ministrs Andželino Alfano (Angelino Alfano). Tajā piedalījās arī Francijas attīstības sadarbības un frankofonijas valsts ministrs Žans Marī Leguēns (Jean-Marie Le Guen), Eiropas Investīciju bankas Operāciju direktorāta ģenerāldirektors Luka Lacaroli (Luca Lazzaroli), pilsoniskās sabiedrības organizāciju apvienības "Concord Europe" direktors Šīmus Džefresons (Seamus Jeffreson) un virkne citu ES dalībvalstu un institūciju pārstāvju.

Zandas Kalniņas-Lukaševicas runas teksts (angļu valodā)

Komunikācijas grupa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI