DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs: Brexit sarunās ir jādemonstrē 27 Eiropas Savienības dalībvalstu vienotība

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
27. aprīlī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Luksemburgā piedalījās Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu padomes sanāksmē 27 ES dalībvalstu sastāvā, kuras laikā izskatīja Eiropadomes vadlīniju projektu izstāšanās sarunām ar Apvienoto Karalisti.

Paužot Latvijas nostāju, E. Rinkēvičs akcentēja nepieciešamību arī turpmāk visām 27 ES dalībvalstīm sarunās ar Apvienoto Karalisti demonstrēt vienotību. "Intereses ir visiem, tāpēc arī lēmums būs kopējs. Vienotā tirgus integritāte, līdzsvars starp tiesībām un pienākumiem un godīga visu dalībvalstu interešu ievērošana ir tie pamatprincipi, kas ir jāievēro sarunās ar Apvienoto Karalisti," uzsvēra ministrs.

Ministrs vērsa uzmanību, ka ES pilsoņu, tostarp Latvijas valstspiederīgo tiesību garantēšanai ir jābūt prioritārai sarunās. "Ir svarīgi, lai Apvienotā Karaliste pilda visas finansiālās saistības, ko uzņēmusies, esot dalībvalsts, tostarp Kohēzijas politikā un Kopējā lauksaimniecības politikā," pauda E. Rinkēvičs.

Vadlīnijas definē ES pamatprincipus, risināmo jautājumu loku un ES pieeju sarunām. Nepieciešamību apstiprināt Eiropadomes vadlīnijas paredz Līguma par Eiropas Savienību 50. pants jeb tā dēvētais izstāšanās pants. Ņemot vērā, ka šā gada 29. martā Apvienotā Karaliste Eiropadomei iesniedza izstāšanās pieteikumu, 27 ES dalībvalstis izstrādājušas Eiropadomes vadlīniju projektu.

Plānots, ka vadlīniju apstiprināšana notiks 27 ES dalībvalstu valstu un valdību vadītāju formātā Eiropadomē 29. aprīlī.​

Komunikācijas grupa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI