DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima konceptuāli atbalsta izdienas pensijas regulējumu KNAB vadītājam

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Saeima ceturtdien, 27.aprīlī, pirmajā lasījumā kā steidzamus pieņēma grozījumus Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonu izdienas pensiju likumā, kas paredz noteikt speciālu izdienas pensijas tiesisko regulējumu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšniekam.

Likumprojekts nosaka, ka tiesības uz izdienas pensiju būs KNAB priekšniekam, ja viņš sasniedzis 50 gadu vecumu un viņa izdienas stāžs ir ne mazāks par 20 gadiem, no kuriem ne mazāk kā pēdējie pieci nostrādāti šajā amatā.

"Šī ir kārtējā valdības iniciatīva, lai ieviestu izdienas pensijas regulējumu KNAB priekšniekam. Jāsaka, ka šo piedāvājumu atšķirībā no iepriekšējā komisijas deputāti vērtēja kā samērīgu un korektu. Atbalstām tā tālāku virzību Saeimā steidzamības kārtā," norāda par likumprojekta virzību atbildīgās Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča.

Izdienas stāžā, kas KNAB priekšniekam dos tiesības uz izdienas pensiju, plānots ieskaitīt KNAB un drošības iestādēs amatpersonas statusā nostrādāto (nodienēto) laiku, kā arī dienesta laiku iekšlietu sistēmas iestādēs. Izdienas stāžā ieskaitīs arī laiku, ko KNAB vadītājs iepriekš nostrādājis prokurora vai tiesneša amatā un kā KNAB darbinieks korupcijas apkarošanas pasākumos. Izdienas pensijas aprēķinā arī ņems vērā 80 procentus no laika, kas nostrādāts valsts institūcijas amatpersonas amatā, ja birojā nostrādāti vismaz 15 gadi.

Grozījumi likumā nepieciešami, lai pilnveidotu tiesisko mehānismu biroja priekšnieka amata kandidātu atlasei un darbības nodrošināšanai, norāda likumprojekta autori.

Grozījumus Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonu izdienas pensiju likumā Saeima otrajā galīgajā lasījumā skatīs šī gada 11.maijā.

Saeimas Preses dienests

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI