DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima uzņem Latvijas pilsonībā pasaulslaveno mākslinieku Mihailu Barišņikovu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Saeima ceturtdien, 27.aprīlī, atbalstīja lēmumprojektu par pasaulslavenā mākslinieka Mihaila Barišņikova (Mikhail Baryshnikov) uzņemšanu Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem Latvijas labā.

Lēmums par M.Barišņikova uzņemšanu Latvijas pilsonībā bija vienbalsīgs. Saeimas lēmuma projektu bija parakstījuši visu sešu Saeimas frakciju deputāti.

Viens no mūsu laika vislabākajiem dejotājiem M.Barišņikovs dzimis 1948.gadā Rīgā. Pēc tam, kad jau bija uzsācis dejotāja karjeru ar Kirova baletu Ļeņingradā, viņš 1974.gadā emigrēja uz Amerikas Savienotajām Valstīm, kur turpināja savu profesionālo karjeru.

Ņemot vērā piedzīvoto, M. Barišņikovs vienmēr ir bijis aktīvs sabiedrības loceklis un politisko uzskatu paudējs, iestājoties par demokrātijas vērtībām un cilvēktiesībām, uzsver Saeimas priekšsēdētajas biedre Inese Lībiņa-Egnere, kura parlamentā iniciējusi M.Barišņikova uzņemšanu Latvijas pilsonībā.

Savā apliecinājuma vēstulē Saeimai M.Barišņikovs pauž pateicību par rosināto pilsonības piešķiršanu. Viņš uzsver, ka jūtas patiesi pazemīgs saņemt šādu augstu pagodinājumu no Latvijas Republikas un pilsonības piešķiršanas gadījumā apņemas to godāt pašapzinīgi un ar lepnumu.

Personu, kurai ir īpaši nopelni Latvijas labā, pilsonībā var uzņemt ar Saeimas lēmumu. Pirms Saeimas balsojuma lēmuma projektu izskata Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija.

Saeimas Preses dienests

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI