DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Izstādē Palmu mājas vestibilā būs apskatāmi kaktusi un citi sukulenti

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 28. aprīļa līdz 7. maijam Latvijas Universitātes Botāniskā dārza Palmu mājā būs apskatāma izstāde "Kaktusi un citi sukulenti".

Nākamajā nedēļā Latvijas Universitātes Botāniskā dārza Palmu mājas vestibilā būs skatāma izstāde "Kaktusi un citi sukulenti", kurā apskatei būs izvietoti augi no Latvijas Kaktusu un citu sukulentu biedrības entuziastu privātajām kolekcijām. Izstāde būs iespēja izzināt kaktusu daudzveidību un īpašības. Ekspozīcijā būs apskatāmi gan viegli audzējami kaktusi un citi sukulenti, gan arī tādi, kuri pieprasa īpaši sagatavotu, piemērotu augšanas vidi. Palmu mājas vestibilā būs apskatāmi arī Turbinicarpus ģints kaktusi, kurus Kaktusu un citu sukulentu biedrība 2017. gadā nodēvējusi par gada augiem. Šie kaktusi ir izmērā nelieli un tiem raksturīga ziedēšana jau augšanas pirmajā gadā. Savvaļā Turbinicarpus ģints kaktusi sastopami Meksikā.

Izstādes laikā apmeklētājiem būs iespēja noskaidrot atbildes uz jautājumiem, kas saistās ar kaktusu un citu sukulentu audzēšanu un kopšanu. Sestdienās, 29. aprīlī un 7. maijā, plkst. 12.00 notiks praktiskās nodarbības, kurās interesenti varēs ne vien uzdot jautājumus pieredzējušiem kaktusu audzētājiem, bet arī gūt noderīgus padomus kaktusu, adeniju un litopšu pārstādīšanā.

Par pavasara sākumu Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā vēsta ne vien pirmie pavasara ziedi zaļajos zālājos un rūpīgi koptajās puķu dobēs, bet arī Botāniskā dārza kaktusu un sukulentu kolekcijā esošo tuksnešu un pustuksnešu augu ziedēšanas sākums. Pamazām plaukst tādi tuksnešainajos reģionos sastopami augi kā mamilārijas, astrofīti, stenokaktusi, rebūcijas, kā arī mirdzošā eiforbija, gastērija, kalanhojas un citi sukulentie augi. Pavisam Latvijas Universitātes Botāniskā dārza kolekcijā ir ap 900 dažādu veidu sausumu mīloši augi, to skaitā ap 400 kaktusu.

Paralēli izstādei Palmu mājā "Kaktusi un citi sukulenti", no 28. aprīļa līdz 7. maijam Latvijas Universitātes Botāniskā dārza Tropu tauriņu mājā notiks tradicionālais "Zilo morfīdu trakums", kas būs unikāla iespēja lielā skaitā vienkopus vērot krāšņo zilo morfīdu lidojumu, kas rada ilūzijas, sapņa un fantāziju pasaules efektu. Zilais morfīds ir viena no krāšņākajām tauriņu sugām pasaulē. Atgādinām, ka no marta Tropu tauriņu mājas apmeklējums ir iekļauts LU Botāniskā dārza ieejas biļetes cenā.

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Aprīlī dārzs un Tropu tauriņu māja apmeklētājiem būs atvērti no plkst. 10.00 līdz 19.00, bet maijā no plkst. 10.00 līdz 21.00 Ieejas maksa LU Botāniskajā dārzā aprīlī: skolēniem – EUR 2.40, studentiem un pensionāriem – EUR 2,90, pieaugušajiem – EUR 3,90, bet maijā  skolēniem – EUR 2.90, studentiem un pensionāriem – EUR 3,90, pieaugušajiem – EUR 4,90.  Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem. Plašāka informācija: http://www.botanika.lu.lv/.

Karlīna Engere
Sabiedrisko attiecību speciāliste

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI