DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

LU rektors parakstīs sadarbības līgumu ar Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju un piedalīsies Latgales kongresa simtgadei veltītā forumā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Piektdien, 28. aprīlī, plkst. 11.45 Latvijas Universitātes (LU) rektors Indriķis Muižnieks parakstīs sadarbības līgumu ar Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) rektoru Edmundu Teirumnieku un pēc tam no plkst. 13.00 piedalīsies tur notiekošajā forumā „Ilgtspējas faktori un dabas vērtību saglabāšana Latvijas nākamajos simts gados”, kas veltīts Latgales kongresa simtgadei (Atbrīvošanas aleja 115, Rēzekne).

"Latgales kongress pirms simts gadiem bija nozīmīgs solis Latvijas valstiskuma izveidē, kura divus gadus vēlāk noslēdzās ar Latvijas Universitātes dibināšanu. Arī šobrīd valsts ilgspējas pamats ir visu novadu attīstība, veidojot vienotu izglītības, zinātnes un inovācijas ekosistēmu, kur katram dalībniekam ir sava, bet savstarpēji papildinoša loma un uzdevumi. Konferences laikā Rēzeknē plānots parakstīt LU un RTA līgumu par mērķsadarbību studiju, pētniecības un infrastruktūras jomā, lai sekmētu līdzšinējo ieguldījumu efektīvu izmantošanu, jauniešu piesaisti augstākajai izglītībai un mūžizglītības piedāvājumu," uzsver Latvijas Universitātes rektors Indriķis Muižnieks.

Foruma ievaddaļa tiks veltīta Latgales kongresa simtgades atcerei. Akadēmisko priekšlasījumu "Latgales kongresa galvenie vēsturiskie un mūsdienu akcenti" sniegs akadēmiķis Jānis Stradiņš.

Foruma otrajā daļā tiks prezentēti Latgales kongresa simtgadei veltītā projekta "Latvijas ilgtspējas dimensijas – izglītoti cilvēki un dabas vērtību saglabāšana" īstenošanas laikā notikušajās konferencēs Rēzeknē, Ludzā, Madonā un Līvānos apspriestajās tēmās, pašreizējās situācijas analīzes raksturojums, ekspertu izteiktie svarīgākie viedokļi un ieteikumi kvalitatīvas reģionālās politikas veidošanai Latvijā un Latgalē.

Pēc projekta prezentācijas sekos augsta līmeņa ekspertu komentāru sesija, kurā tiks ieskicēti iespējamie valsts ilgtspējīgas attīstības scenāriji, tūlīt veicamās nepieciešamās rīcības, lai konferencēs izteiktie priekšlikumi būtu īstenojami dzīvē ilgtermiņa perspektīvā.

Foruma laikā tiks atklāta arī Rāznas Nacionālā parka desmitgadei un dabas vērtībām veltītā izstāde "Krustpunktā – daba", kura pēc tam atceļos uz Rīgu un tiks atklāta 18. maijā LU Akadēmiskajā centrā, Jelgavas ielā 1.

Forumā piedalīsies vairāk nekā simts dalībnieku – akadēmisko un pētniecības institūciju vadītāji, 12.Saeimas deputāti, nozaru ministriju vadītāji, pašvaldību vadītāji, uzņēmēji, dabas aizsardzības un vides aizsardzības institūciju vadītāji, ekonomikas, finanšu un reģionālās attīstības eksperti, doktoranti un studenti.

Latvijas Universitātes
Komunikācijas un inovāciju departaments

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI