DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Zanda Kalniņa-Lukaševica: ES jāstiprina spējas stāties pretī hibrīddraudiem

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
25. aprīlī Maltā Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica piedalījās Minhenes drošības konferences fonda organizētajā apaļā galda diskusijā par Eiropas drošības un aizsardzības jautājumiem (European Defence Roundtable).

Diskusijā par Eiropas aizsardzības spēju ciešāku integrāciju parlamentārā sekretāre pauda Latvijas atbalstu ES aizsardzības spēju tālākai attīstīšanai. Vienlaikus viņa atgādināja, ka "šīm spējām ir jāpapildina, nevis jādublē NATO. Tāpat arī ciešākai Eiropas Savienības drošības un aizsardzības spēju integrācijai jābūt dalībvalstu brīvprātīgai izvēlei. Tie ir divi vienlīdz būtiski ES aizsardzības spēju integrācijas aspekti, kas mums ir ļoti nozīmīgi".

"Lai stiprinātu ES aizsardzības spējas, pirmkārt, dalībvalstīm ir jāpalielina aizsardzības izdevumi un, otrkārt, mums ir jāstrādā, stiprinot dalībvalstu sadarbību un koordināciju. Vienlaikus ES nepieciešams attīstīt spējas stāties pretī hibrīddraudiem, lai dalībvalstis nevarētu tikt pārsteigtas nesagatavotas," uzsvēra parlamentārā sekretāre.

Apspriežot jautājumus par stabilitātes veicināšanu un sadarbību aizsardzības jomā Vidusjūras reģionā, Z. Kalniņa-Lukaševica piedalījās diskusijā par ES un NATO ieguldījumu drošības stiprināšanā Eiropas dienvidos. Latvija pilnībā atbalsta tā dēvēto 360 grādu pieeju Eiropas drošībai un aizsardzībai un aicina ES un NATO aktīvi strādāt iesaistei gan austrumu, gan dienvidu reģionā, norādīja parlamentārā sekretāre.

Apaļā galda diskusiju organizēja Minhenes drošības konferences fonds un tā vadītājs Volfgangs Išingers (Wolfgang Ischinger). Pasākuma patronese ir Eiropas Savienības Padomes prezidējošās valsts Maltas prezidente Marija Luīze Koleiro-Preka (Marie-Louise Coleiro Preca). Maltas diskusija tika rīkota sadarbībā ar WPL (Women Political Leaders) globālo forumu.

Augsta līmeņa pasākumus par Eiropas aizsardzības, enerģētikas drošības un kiberdrošības jautājumiem Minhenes drošības konferences fonds rīko regulāri, tādējādi veicinot atklātu diskusiju un dalībnieku viedokļu apmaiņu. Iepriekš līdzīgas diskusijas notikušas Varšavā, Briselē un Berlīnē.

Komunikācijas grupa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI