DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvija un Etiopija ieinteresētas sekmēt plašāku divpusējo sadarbību

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 24. līdz 25. aprīlim Adisabebā, Etiopijā, norisinājās Latvijas un Etiopijas Ārlietu ministriju politiskās konsultācijas, kuru laikā pārstāvji pārrunāja iespējas veicināt abu valstu ekonomisko sadarbību, kā arī sniegt atbalstu Latvijas uzņēmējiem to darbības paplašināšanai Etiopijā. Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Andreju Pildegoviču vizītē pavadīja informācijas un komunikācijas tehnoloģiju, un kokapstrādes uzņēmumu pārstāvji no Latvijas.

Tiekoties ar Etiopijas Ārlietu ministrijas valsts ministri Hirutu Zemeni (Hirut Zemene), tika panākta vienošanās noslēgt konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu. Puses pārrunāja arī ekonomisko attiecību paplašināšanas iespējas izglītības, IT, mežsaimniecības, lauksaimniecības un transporta jomās. Sarunas laikā tika apspriesta gatavošanās novembrī gaidāmajam ES–Āfrikas samitam, Latvijas dalība miera uzturēšanas operācijās Āfrikā un situācija Āfrikas ragā. Tāpat notika viedokļu apmaiņa par Brexit procesu un ES aktivitātēm Austrumu partnerības reģionā. A. Pildegovičs informēja par interesi Latvijā organizēt Āfrikas dienai, kas ik gadu norisinās 25. maijā, veltītus pasākumus.

Tikšanās laikā Ārlietu ministrijā Latvijas nozīmētā nerezidējošā vēstniece Etiopijas Federatīvajā Demokrātiskajā Republikā Iveta Šulca Etiopijas Ārlietu ministrijas valsts ministrei iesniedza akreditācijas vēstuļu kopijas.

Adisabebā A. Pildegovičs tikās arī ar Izglītības ministrijas valsts ministru augstākās izglītības jautājumos Samuelu Kiflu (Dr. Samuel Kifle) un iepazīstināja ar studiju iespējām inženierzinātnēs Rīgas Tehniskajā universitātē, par ko Etiopijas puse izrādīja lielu interesi. 

Sarunā ar Āfrikas Savienības Tirdzniecības un industrijas komisāru Albertu Mučangu (Albert M. Muchanga) valsts sekretārs iepazīstināja ar Latvijas ekonomikas sniegtajām sadarbības iespējām. Tiekoties ar Etiopijas aviosabiedrības "Ethiopian Airlines" pārstāvjiem, puses apsprieda iespējamo sadarbību aviācijas jomā.

Komunikācijas grupa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI