DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ģerboņu svētkos devīto reizi pasniegs jaunos pašvaldību ģerboņus

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ceturtdien, 27. aprīlī Valsts prezidents Raimonds Vējonis desmit pašvaldībām svinīgā ceremonijā pasniegs Valsts Heraldikas komisijas apstiprinātos un Valsts prezidenta parakstītos ģerboņus. Jaunos ģerboņus Ģerboņu svētkos saņems septiņi pagasti, divi novadi un viena pilsēta. Ģerboņu saņēmējas pašvaldības pārstāv visus četrus Latvijas vēsturiskos novadus.

Valsts Heraldikas komisija ir apstiprinājusi jaunos identitātes simbolus Apes un Varakļānu novadam, un tagad oficiāli apstiprināti ģerboņi ir visiem 110 Latvijas novadiem. Tāpat apstiprināti ģerboņi Ances, Daugmales, Puzes, Usmas, Vārves, Ziru un Zlēku pagastam. Īpašs notikums būs lielā ģerboņa pasniegšana Jelgavas pilsētai, kas, pateicoties savai vēsturiskajai lomai Kurzemes un Zemgales hercogistes laikā, vienīgā līdzās galvaspilsētai Rīgai var pretendēt uz lielo ģerboni.

Ceremonijā būs iespējams iepazīties ar visiem jaunajiem ģerboņiem un pašvaldībām, kas tos prezentēs kopā ar saviem pašdarbības kolektīviem un amatniekiem. Pašvaldību pārstāvji saņems Valsts prezidenta parakstītu dokumentu kopumu – ģerboņa heraldisko aprakstu un attēlu.

Mediju iespējas

Aicinām mediju pārstāvjus būt klāt Ģerboņu svētkos, piesakot ierašanos Valsts prezidenta Preses dienestā līdz 27. aprīļa pulksten 10.00 pa e-pastu ilze.salna@president.lv vai tālruņiem 67092132 vai 29404124. Ierašanās uz ceremoniju – ne vēlāk kā 15 minūtes pirms pasākuma sākuma. Lūdzam ievērot apģērba etiķeti (uzvalks kungiem, lietišķs kostīms dāmām).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI