DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Ministrs K. Gerhards neformālajā ES vides ministru sanāksmē diskutēs par pielāgošanos klimata pārmaiņām

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards piedalīsies neformālajā Eiropas Savienības (ES) vides un klimata ministru sanāksmē, kurā diskutēs par pielāgošanos klimata pārmaiņām, kā arī citiem jautājumiem. Sanāksme norisināsies 2017.gada 25. - 26. aprīlī Maltā.

Neformālās sanāksmes laikā ministri diskutēs par pielāgošanos klimata pārmaiņām kontekstā ar Apvienoto Nāciju Organizācijas Vispārējās konvencijas par klimata pārmaiņām Parīzes nolīguma ieviešanu. Diskusijā plānots akcentēt nepieciešamību integrēt vides un klimata politikas kontekstā ar jūras ekosistēmu ilgtspējīgu izmantošanu.

Minimālās izmaksas, ko visai ES radītu nepielāgošanās klimata pārmaiņām, varētu būt diapazonā no 100 miljardiem euro 2020. gadā līdz 250 miljardiem euro 2050. gadā.

Neformālajā vides un klimata ministru sanāksmē plānots diskutēt arī par jūru piesārņojošiem atkritumiem un jauno plastmasas stratēģiju aprites ekonomikas ietvaros.

Eiropas Komisija (EK) 2017. gada nogalē plāno nākt klajā ar stratēģiju par plastmasu apriti ekonomikā, apskatot to pārstrādājamību, bioloģisko noārdāmību, bīstamu vielu klātbūtni un jūras piegružošanas jautājumu. Šī ir arī viena no 2015. gada 2. decembra EK paziņojuma "Noslēgt aprites loku – ES rīcības plāns pārejai uz aprites ekonomiku" prioritātēm.

Oskars Vizbulis
Ministra padomnieks
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI