DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Noskaidroti 7.Jauniešu Saeimas nākotnes politiķa titula ieguvēji

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Piektdien, 21.aprīlī, noslēdzoties 7.Jauniešu Saeimai, svinīgi apbalvoti nākotnes politiķa titula ieguvēji: Gints Jankovskis, Katrīne Lankrete, Elīna Smetaņina un Ieva Strupa. Tie ir jaunieši, kuri, projekta ietvaros strādājot nozaru komisijās, izrādījuši īpaši aktīvu līdzdalību jauniešu parlamenta deklarāciju projektu apspriedē un pilnveidē.
Šī gada Jauniešu Saeimas centrālā tēma bija izglītība, un jaunieši tika aicināti iesniegt idejas formālās un neformālās izglītības pilnveidei Latvijā. 7.Jauniešu Saeima šodien pieņēma četru nozaru komisijās izstrādātās deklarācijas par patriotisma un valstiskuma apziņas veicināšanu, drošību internetā, izglītības kvalitātes, kā arī studiju veicināšanas iespējām.

Jauniešu Saeimas deputātus ievēlē publiskā balsojumā projekta mājaslapā www.jauniesusaeima.lv, un no ievēlētajiem 100 deputātiem 21.aprīlī Saeimas namā uz 7.Jauniešu Saeimu pulcējās 93 jaunieši. Viņiem šajā dienā bija iespēja iepazīt parlamenta ikdienas darbu - likumu izstrādes procesu komisijās un Saeimas sēdēs.

Jaunie parlamentārieši deva deputāta svinīgo solījumu un apstiprināja deputātu mandātus, kā arī izveidoja nozaru komisijas, kurās izstrādāja četru deklarāciju projektu galīgās redakcijas. Sanākot uz jauniešu parlamenta otro sēdi, dalībnieki apsprieda sagatavotos deklarāciju projektus, debatēja par tiem un lēma par apstiprināšanu.

Jauniešu Saeimu vadīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece un jaunieši, kuru pieteiktās idejas 7.Jauniešu Saeimas vēlēšanās bija guvušas lielāko atbalstu: Anete Biķe, Gints Jankovskis, Ervīns Boikovs un Elīna Smetaņina.

Projektu īsteno Saeima, informatīvi atbalsta sociālais tīkls Draugiem.lv, Latvijas Televīzija un Latvijas Radio, un Jauniešu Saeimas aktivitātēm var sekot līdzi arī sociālajos tīklos http://www.draugiem.lv/jauniesusaeima/, http://www.facebook.com/projektsjauniesusaeima, http://www.youtube.com/jauniesusaeima un https://twitter.com/JauniesuSaeima.

 

Saeimas Sabiedrisko attiecību biroja
Preses dienests


 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI