Trešdiena,

E-konsultācijas

Lapas karte

Kontakti

“Latvijas dzelzceļš” stacijās veido ziemciešu dobes un sastāda ābeles

Latvijas Dzelzceļš
21.04.2017
Palielināt | Samazināt

Ieteikt:   +0

Drukāt
 Nosūtīt
 Ziņot redaktoram
 Komentēt
Iesaka:   +0 -0

Vairāki tūkstoši “Latvijas dzelzceļa” (LDz) darbinieku arī šogad sakopj dažādas teritorijas dienu pirms “Lielās talkas”, lai nākamajā dienā varētu, talkojot kopā ar citiem iedzīvotājiem, attīrīt un sakopt citas Latvijas vietas.

Dzelzceļš ir zaļākais un videi draudzīgākais sabiedriskā un kravas transports no visiem transporta veidiem, tomēr uzņēmuma darbinieki jau gadu desmitiem piedalās arī apkārtējās vides sakopšanas talkās.

Ikgadējā talkā LDz darbinieki ne tikai sakopj savu teritoriju, bet arī padara to skaistāku, stādot kokus, krūmus vai puķes kādā ar dzelzceļu saistītā vietā. Talkas ietvaros jau vairākus gadus dzelzceļnieki sniedz praktisku palīdzību pavasara darbos arī pensionētajiem dzelzceļa darbiniekiem un palīdz saviem draugiem - Bērnu slimnīcai, piedaloties Vecāku mājas uzkopšanā.

Talkas laikā LDz darbinieki apzaļumoja Šķirotavas staciju, iestādot tur ābeles, veidojos daudzgadīgo puķu dobi, kā arī atjaunojot zālienu. Doles stacijā talcinieki izcirta krūmus un savāca gar sliežu malu izmesto drazu – stikla lauskas, automašīnu riepas un citus atkritumus. Savukārt Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Vecāku mājā LDz darbinieki palīdzēja mazgāt logus gan no iekšpuses, gan ārpuses, tīrīt lampas un uzkopt grīdas.

LDz rūpējas ne tikai par staciju apzaļumošanu, bet arī uzņēmumam piederošajām administratīvajām ēkām, arī pie tām stādot košumkrūmus.

"Talka ir pāraugusi savus sākotnējos mērķus, jo mēs ne tikai tīrām, bet sākam arī apzaļumot, stādīt kokus, ziedus. Gadu gaitā talkošana ir izvērtusies par lielisku un aktīvu laika pavadīšanu ar kolēģiem. Man prieks, ka dzelzceļnieki tik lielā pulkā iesaistās uzkopšanas darbos un svarīgi, ka sakopjam ne tikai savu teritoriju, bet ejam palīgā arī citiem," saka VAS "Latvijas dzelzceļš" prezidents Edvīns Bērziņš.

Jau pirmās Latvijas brīvvalsts laikā dzelzceļnieki aktīvi piedalījās staciju un to apkārtnes izdaiļošanā. Latvijas dzelzceļā savulaik pat bija speciāla Dārzkopības sekcija, ar kuras starpniecību tika apzaļumotas stacijas.

VAS "Latvijas dzelzceļš" ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna "Latvijas dzelzceļš" valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī sešas meitas sabiedrības – AS "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, SIA "LDZ CARGO", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmums SIA "LDZ infrastruktūra", ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums SIA "LDZ ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums SIA "LDZ apsardze", kā arī loģistikas uzņēmums SIA "LDZ Loģistika".

Ella Pētermane
Sabiedrisko un korporatīvo attiecību daļa,
Sabiedrisko attiecību projektu vadītājs

Ieteikt:  +0

KOMENTĀRI (0)
Komentārā lūdzam izteikt Jūsu viedokli. Ja Jums ir neskaidrības par izskatīto tematu, jautājumiem izmantojiet sadaļu "E-konsultācijas".

drošības attēls
Pievienot

Informācijas statuss
Šī sadaļa ir platforma nepastarpinātai valsts iestāžu komunikācijai ar sabiedrību.

• Par preses relīžu saturu atbild informācijas iesniedzējs. LV portāls publicē iesūtīto informāciju, to nerediģējot un nemainot.
  • Aicinām valsts pārvaldes iestādes paziņojumu iesūtīšanai izmantot e-pastu: pr@lv.lv
Lietotājiem der zināt.

VISVAIRĀK LASĪTIE

TEMATISKIE RAKSTI

REKLĀMA

SKAIDROJUMI. LIKUMI PRAKSĒ. DISKUSIJAS. ZINI SAVAS TIESĪBAS UN PIENĀKUMUS!

Ceļvedis valsts informācijā. Specializēts portāls dialogam starp sabiedrību un valsti.
ATSLĒGVĀRDI:
  • VISI