DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Baltkrievijā novērtē Latvijas pozitīvo pieredzi e-pārvaldes attīstībā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ceturtdien, 2017. gada 20. aprīlī 24. Starptautiskā telekomunikāciju, informācijas un banku tehnoloģiju specializētā foruma TIBO-2017 ietvaros Minskā, notika vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Kaspara Gerharda tikšanās ar Baltkrievijas sakaru un informatizācijas ministru Sergeju Popkovu.

Abu valstu amatpersonas atzīmēja līdzšinējo pozitīvo sadarbību elektronisko sakaru un frekvenču koordinācijas jautājumos. Konstruktīvā sadarbība ir sniegusi Latvijas un Baltkrievijas iedzīvotājiem saņemt lētākus viesabonēšanas tarifus, veicināta mobilo operatoru efektīvāka mobilās platjoslas attīstība, atvieglota ciparu televīzijas attīstība pierobežu teritorijās. Tika atzīmēta informāciju un komunikāciju tehnoloģiju(IKT) nozares pieaugošā nozīme visu tautsaimniecības nozaru attīstībā un nepieciešamība padarīt efektīvākus IKT pārvaldības modeļus.

"Ņemot vērā Latvijas pozitīvo pieredzi e-pārvaldes attīstībā, Baltkrievijas puse aicināja Latvijas ekspertiem dalīties pieredzē un sadarboties pārvaldes darbinieku kompetences paaugstināšanā. Vienojāmies par ekspertu līmeņa tikšanos un sadarbības pasākumiem turpmāk," sacīja ministrs K. Gerhards.

Latvijas pārstāvji informēja par iespējamiem sadarbības projektiem IKT jomā, kas būtu īstenojami pārrobežu sadarbības programmas ietvaros.

Oskars Vizbulis
Ministra padomnieks
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI