DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Latvijas skolās gada aktīvākais fizikas eksperimentu laiks

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvenergo koncerna erudīcijas konkursā „Fizmix Eksperiments” rit aktīvākais posms – vairāk nekā tūkstotis skolēnu visā Latvijā aktīvi veic praktiskus fizikas eksperimentus. Aprīļa beigās 10 komandas no katra reģiona (Rīgas, Kurzemes, Zemgales, Vidzemes, Latgales un Rīgas pilsētas), kuras būs ieguvušas precīzākos eksperimentu rezultātus un būs pratušas atrast pareizās atbildes risināmajiem uzdevumiem, tiksies konkursa fināla kārtās.

"Erudīcijas konkurss ir pamudinājums reizi gadā pāris mēnešus veltīt aktīvai fizikas apgūšanai. Nereti mācoties pamatskolā jaunieši pat neaizdomājas, ka fizikas zināšanas ir vajadzīgas ne tikai inženieriem un zinātniekiem, bet arī arhitektiem, pilotiem un sportistiem. Ikdienā jaunieši tās apgūšanai ārpus mācību stundām velta ļoti maz laika visbiežāk tā ir stunda vai divas nedēļā," stāsta AS "Latvenergo" erudīcijas konkursa "Fizmix Eksperiments" projektu vadītāja Danute Kindzule.

Erudīcijas konkursa dalībnieki 8. un 9. klašu skolēni aptaujā norādījuši, ka fizikas apgūšanai ārpus mācību stundām 39% jaunieši velta vienu stundu nedēļā, 37 % divas stundas nedēļā, 18% trīs līdz četras stundas nedēļā, bet 6% piecas un vairāk stundas nedēļā. Vaicājot jauniešiem, kas vairotu viņu interesi par fiziku, jau vairākus gadus jaunieši viedoklis ir nemainīgs vairāk eksperimentu un praktisko darbu, fizikas sasaiste ar reālo dzīvi, interaktīvi piemēri un iespēja piedalīties ārpus klases aktivitātēs.

Konkursa atbalstītāji

Latvenergo konkursu organizē kopā ar izglītības uzņēmumu Lielvārds, Dobeles dzirnavnieks, Kārums, skolēnu un studentu karti ISIC, Sporta komplekss 333, unikālu brīvā laika pavadīšanas iespēju veidotāju Quest Lab, kinoteātri Cinamon, boulinga un izklaides centru Fantasy Park un Jauno Rīgas teātri.

Inga Cīrule
Erudīcijas konkursa koordinatore

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI