DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar izdeguši vairāk nekā 88 hektāri Latvijas zemes

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 20.aprīļa plkst. 6.30 līdz 21.aprīļa plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 143 izsaukumus – 115 uz ugunsgrēku dzēšanu, 12 uz glābšanas darbiem, bet 16 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Lai gan kūlas dedzināšana ir aizliegta un par to var tikt piemērots administratīvais sods, šogad reģistrēti jau 1416 kūlas ugunsgrēki. Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās dzēst 88 kūlas ugunsgrēkus, kuru kopējā degšanas platība bija vairāk nekā  88 hektāri. Iespējams tieši kūlas ugunsgrēku degšanas rezultātā vakar ir nodegušas četras dārza mājas, pirts un neapsaimniekota ēka. Platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki bija izcēlušies:

  • 35 hektāri – Jēkabpils novadā;
  • 10 hektāri – Balvu novada Vīksnas pagastā;
  • 8 hektāri – Jēkabpils novada Dunavas pagastā.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, papīri, sadzīves mantas, elektrības vadi, riepu kaudze, vieglā automašīna, pirts, malkas šķūnis, dzīvojamā māja, divas neapsaimniekotas ēkas un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Ugāles ielā Rīgā izcēla ventilācijas šahtā iekritušu ezi, kurš saviem spēkiem nespēja izkļūt laukā.

Inta Šaboha
VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI