DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Šodien notiks CVK sēde

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) ir saņēmusi Latgales apgabaltiesas spriedumu krimināllietā par vēlētāju uzpirkšanu 12.Saeimas vēlēšanās Latgales vēlēšanu apgabalā, un šodien, 21. aprīlī, notiks komisijas sēde, lai izvērtētu tiesas konstatēto pārkāpumu ietekmi uz mandātu sadalījumu. Ievērojot Saeimas vēlēšanu likumu, CVK pēc iepazīšanās ar tiesas spriedumu ir jālemj pārdalīt vai nepārdalīt mandātus starp attiecīgajās vēlēšanās reģistrētajiem kandidātiem.

Šis ir jau ceturtais tiesas spriedums lietā par vēlētāju uzpirkšanu Latgales vēlēšanu apgabalā 12.Saeimas vēlēšanās, kas stājies spēkā, un kurā konstatēto pārkāpumu ietekme uz mandātu sadalījumu CVK jāvērtē.  Šīs lietas materiāli liecina par deviņu vēlētāja uzpirkšanu, balsojot par partijas "Vienotība" deputātu kandidātu Dzintaru Zaķi.

Iepriekšējos tiesas spriedumos 12.Saeimas vēlēšanās Latgales vēlēšanu apgabalā ir pierādīta 57 vēlētāju balsu uzpirkšana, kas kopā arī deviņām šajā tiesas spriedumā konstatētajām uzpirktajām balsīm veido 66 balsis. Savukārt 12.Saeimas vēlēšanu rezultāti Latgales vēlēšanu apgabalā liecina, ka mandātu sadalījumu starp kandidātu sarakstiem ietekmē 78 balsu starpība.

Otrs CVK 21. aprīļa sēdes darba kārtības jautājums būs partijas "No sirds Latvijai" ierosinājums reģistrēt parakstu vākšanai likumprojektu "Grozījums likumā "Par nekustamā īpašuma nodokli"". Šis likumprojekts CVK iesniegts šā gada 18. aprīlī, un atbilstoši likumam "Par tautas nobalsošanu, likumu ierosināšanu un Eiropas pilsoņu iniciatīvu" CVK lēmums par šī likumprojekta reģistrēšanu parakstu vākšanai jāpieņem 45 dienu laikā.

Ar CVK iesniegtā likumprojekta tekstu iespējams iepazīties CVK mājaslapā www.cvk.lv sadaļā "Vēlētāju iniciatīvas".

Kristīne Bērziņa
Informācijas nodaļas vadītāja

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI