DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Ekonomikas ministrija rosina noteikt vienotas tehniskās prasības transportlīdzekļu braukšanas ātruma kontroles mērierīcēm

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ekonomikas ministrija izstrādājusi un valsts sekretāru sanāksmē saskaņošanai nodevusi Ministru kabineta noteikumu projektu „Prasības transportlīdzekļu braukšanas ātruma kontroles mērierīcēm”, kas noteiks vienotas prasības šādām mērierīcēm.

Ministru kabineta noteikumu projektā noteikts:

  • ātruma mērierīču definīcijas atkarībā no to funkcionalitātes;
  • būtiskās prasības ātruma mērierīcēm un specifiskās prasības Doplera un lāzera tipa ātruma mērierīcēm;
  • ātruma mērierīču precizitāte (maksimāli pieļaujamās kļūdas);
  • prasības attiecībā uz ātruma mērierīču metroloģisko parametru neietekmēšanu dažādu veidu un konstrukciju ātruma mērierīcēm;
  • prasības ātruma mērierīču mērījumu nolasīšanai, saglabāšanai un aizsardzībai.

Ar MK noteikumu projektu tiks atrisināti līdz šim aktuālie strīdi par ātruma mērierīču atbilstību likuma "Par mērījumu vienotību" prasībām un to izmantošanas pieļaujamību ceļu satiksmes kontrolē.

Šobrīd Latvijas normatīvajos aktos nav noteiktas vispārīgās prasības ātruma mērierīcēm, līdz ar to nacionālā metroloģijas institūcija (SIA "LNMC" Metroloģijas birojs) tipa apstiprināšanas procesā vērtē ātruma mērierīces atbilstību Starptautiskās reglamentētās metroloģijas organizācijas (OIML) definētajām prasībām.

Detalizētāk ar izstrādāto Ministru kabineta noteikumu projektu "Prasības transportlīdzekļu braukšanas ātruma kontroles mērierīcēm" un tā anotāciju var iepazīties Ministru kabineta tīmekļa vietnē.

Evita Urpena
Ekonomikas ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI