DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

No 1. maija izmaiņas elektronisko pieteikumu iesniegšanā Uzņēmumu reģistrā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 01.05.2017. elektronisko pieteikumu iesniegšana Uzņēmumu reģistrā būs iespējama tikai, izmantojot portālā www.latvija.lv pieejamo e-pakalpojumu „Reģistrācija Uzņēmumu reģistra vestajos reģistros”.

Likuma "Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru" 4.4 panta sestā daļa paredz, ka no 2017.gada 1.maija elektronisko pieteikumu iesniegšanai visos Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra vestajos reģistros jāizmanto e-pakalpojums "Reģistrācija Uzņēmumu reģistra vestajos reģistros". Proti, ka, ja attiecīgā pieteikuma iesniegšanai ir izveidota tiešsaistes forma (elektroniskais pakalpojums www.latvija.lv portālā), tad pieteikumu iesniedzot elektroniski, tā izmantojama obligāti. Dokumentu iesūtīšana e-pastā pieļaujama tikai atsevišķos izņēmuma gadījumos – ja attiecīgā pieteikuma iesniegšanai e-pakalpojums nav izveidots vai dokumenti ir parakstīti ar ārvalstīs izsniegtu drošu elektronisko parakstu.

Minētā pieeja, kā primāru nosakot e-pakalpojuma kanālu, atbilst e-pakalpojumu attīstības un lietošanas veicināšanas pasākumiem valstī kopumā, kā arī tā veicina iestādes procesu efektivizēšanu, procedūru vienkāršošanu un ieguldīto resursu apguvi.

Ar sīkāku informāciju par izmaiņām un detalizētu pieteikumu sarakstu, kuri iesniedzami izmantojot e-pakalpojumu portālā www.latvija.lv, un izņēmumiem, var iepazīties Uzņēmumu reģistra mājaslapā.

Baiba Danovska
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI