DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Satversmes tiesas tiesnese Sanita Osipova uzstāsies ar priekšlasījumu par Eiropas tiesību vēsturi

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīt, 20. aprīlī, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) notiks populārzinātniski Latvijas Universitātes (LU) lektoru priekšlasījumi par Eiropas tiesību vēsturi, Eiropas Savienības (ES) dibināšanu, tās attīstību un gaidāmajām izmaiņām, kas tieši saistītas ar Brexit jeb Lielbritānijas izstāšanās no ES. Viena no lektorēm šajā pasākumā būs Satversmes tiesas tiesnese Sanita Osipova, kura uzstāsies ar priekšlasījumu par Eiropas tiesību vēsturi.

Sanita Osipova runās par Eiropas tiesiskās vienotības un šķirtības vēsturisko pamatu.  Tiks akcentēti jautājumi par Eiropas tiesību telpas vēsturiskajām robežām un Eiropas iedzīvotāju kopējās juridiskās identitātes izcelsmi. Sanita Osipova stāstīts, kuras valstis vieno kopīga juridiskā tradīcija un kā laika gaitā izvērtušies dažādi politiskie centieni Eiropu apvienot.

Priekšlasījumu par ES dalībvalstu būtisko lomu ES attīstībā un Lielbritānijas izstāšanās no ES procesa juridiskajiem aspektiem lasīs LU Juridiskās fakultātes Eiropas un starptautisko tiesību katedras docents Arnis Buka.

Pasākums notiks LNB Austrumāzijas pētniecības centra (AsiaRes) bibliotēkas lasītavā (M stāvā) plkst. 17.00. Aicināts ikviens interesents. Ieeja bez maksas.

Ketija Strazda
Satversmes tiesas
priekšsēdētāja palīdze

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI