DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Prokuratūra pie kriminālatbildības saukusi jaunieti par vīrieša slepkavību, apzināti iestumjot automašīnu ar tajā esošo cietušo ezerā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2017. gada marta beigās Kuldīgas rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā jaunietis apsūdzēts par tīšu prettiesisku vīrieša nonāvēšanu (slepkavība) un tīšu cietušā automašīnas stikla iznīcināšanu, to izsitot.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, 2015. gada 4. novembrī apsūdzētais kopā ar cietušo un vēl diviem vīriešiem, pārvietojoties ar cietušā automašīnu pa kādu Kuldīgas novadā ietilpstoša pagasta teritoriju, lietoja alkoholiskos dzērienus. Izcēlās strīds, kura laikā cietušais apsūdzētajam pārmeta, ka viņš nodedzinājis viņa garāžu.

Apsūdzētais strīda laikā draudēja cietušajam nodarīt miesas bojājumus. Automašīnā sēdošajam apsūdzētais stāstīja, ka vēlas dabūt nazi, jo grib aizvest cietušo uz mežu, pārgriezt viņam kaklu un aizdedzināt cietušā automašīnu, taču vīrietim izdevās viņu atrunāt no šo darbību veikšanas.

Atgriezušies pagasta centrā, pie cietušā automašīnas stūres apsēdās apsūdzētais, bet cietušais automašīnā sēdēja priekšējā pasažiera sēdeklī.

Ņemot vērā automašīnai nodarīto tehnisko bojājumu, abi iepriekš minētie līdzbraucēji to stūma, lai iedarbinātu, taču nesekmīgi, tāpēc palaida to vaļā un palika stāvam pagasta centrā.

Apsūdzētais mašīnu ar turpināja stumt viens pats. Atriebības motīvu un dusmu vadīts, apzināti pieļaujot, ka viņa darbību rezultātā var iestāties automašīnā priekšējā pasažiera sēdeklī sēdošā vīrieša nāve, apsūdzētais pagrieza automašīnas stūri kāda ezera virzienā un transportlīdzeklis ar cietušo vīrieti ieripoja ūdenstilpnē.

Cietušā nāve iestājās no mehāniskas asfiksijas – noslīkšanas ūdenī.

Apsūdzētais saukts pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 116. panta un Krimināllikuma 185. panta pirmās daļas.

Krimināllieta nodota izskatīšanai Kuldīgas rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā  kārtībā.

 

Kristīne Sutugina
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI