DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Uzsāk atlasi sadzīves atkritumu pārstrādes projektiem

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) izsludina atklātu Eiropas Savienības fondu projektu iesniegumu atlasi par atbalstu sadzīves atkritumu pārstrādes pasākumiem, veicinot atkritumu vairākkārtēju izmantošanu. No Kohēzijas fonda (KF) pirmajā atlases kārtā investēšanai pieejami vairāk nekā 7,6 miljoni eiro.

Uz KF līdzfinansējumu sadzīves atkritumu pārstrādes projektiem šajā projektu iesniegumu atlases kārtā var pretendēt kapitālsabiedrības. Finansējums paredzēts atkritumu pārstrādes iekārtu izveidei un esošu pārstrādes iekārtu jaudu palielināšanai produkcijas dažādošanai ar atkritumu pārstrādes produktiem vai būtiskām pārmaiņām vispārējā ražošanas procesā. Pasākuma ietvaros sākotnējos ieguldījumus varēs veikt tādos materiālajos aktīvos kā ražošanas telpas, darbmašīnas, transportlīdzekļi, iekārtas un aprīkojums.

Paredzēts, ka, īstenojot atkritumu pārstrādes veicināšanas pasākumus, tiks pārstrādāti un reģenerēti 59% no attiecīgajā gadā radītā atkritumu daudzuma.

Pirmās atlases kārtas ietvaros no KF investēšanai pieejami 7 623 831 eiro, līdzfinansējot 35% no projekta attiecināmajām izmaksām.

Informatīvais seminārs par projektu iesniegumu atlases jautājumiem notiks š.g. 9. maijā plkst. 11.00 CFLA zālē Smilšu ielā 1, Rīgā. Sīkāka informācija par semināru, tā darba kārtību un pieteikšanos būs pieejama tīmekļvietnē www.cfla.gov.lv.

Projektu iesniegumus CFLA pieņems no š.g. 7. aprīļa līdz 6. jūlijam. Projektu īstenošanas nosacījumus ir izstrādājusi atbildīgā iestāde – Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.


Atbalsts atkritumu pārstrādes veicināšanas pasākumiem paredzēts darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 5.2.1. specifiskā atbalsta mērķa "Veicināt dažāda veida atkritumu atkārtotu izmantošanu, pārstrādi un reģenerāciju" 5.2.1.2. pasākuma "Atkritumu pārstrādes veicināšana" ietvaros.

Informācija par visām CFLA izsludinātajām atlasēm pieejama CFLA mājaslapā: http://cfla.gov.lv/lv/es-fondi-2014-2020/izsludinatas-atlases.

Ieva Luste
Centrālās finanšu un līgumu aģentūras
sabiedrisko attiecību speciāliste

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI