DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. martā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Pieejams ERAF finansējums pretplūdu pasākumu īstenošanai Ādažu novadā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir nosūtījusi uzaicinājumu Ādažu novada pašvaldībai sagatavot projekta iesniegumu Eiropas Savienības (ES) fondu programmā par plūdu un krasta erozijas risku apdraudējuma novēršanu. Trešās projektu atlases kārtas ietvaros no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) šim mērķim paredzēti vairāk nekā 2,9 miljoni eiro.

Šīs ES fondu programmas mērķis ir pielāgoties klimata pārmaiņām, samazinot augstu plūdu risku, un nodrošināt iedzīvotājiem kvalitatīvu dzīves vidi, kā arī saimnieciskās darbības konkurētspēju un turpmāku pastāvēšanu.

Paredzēts, ka ERAF finansējumu var izmantot esošo hidrotehnisko būvju, tehnoloģisko iekārtu un pārgāžņu pārbūve un atjaunošanai, jaunu pretplūdu aizsargbūvju būvniecībai, virszemes noteces un lietus ūdeņu novadīšanas infrastruktūras būvju būvniecībai, atjaunošanai un pārbūvei, kā arī dabiskas teritorijas (zaļā infrastruktūra) pilnīgai vai daļējai atjaunošanai un "zaļo" risinājumu izmantošanai plūdu risku novēršanai.

Projekta īstenošanai trešajā projektu atlases kārtā pieejamais finansējums ir 3 425 833 eiro, tai skaitā ERAF finansējums – 2 911 958 eiro un nacionālais finansējums – vismaz 513 875 eiro.

Atbildīgās iestādes funkcijas šīs programmas ietvaros pilda Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija. Ādažu novada pašvaldībai kā ERAF finansējuma saņēmējai iesniegums CFLA jāiesniedz līdz šī gada 29. decembrim.  

ERAF atbalsts projektu īstenošanai paredzēts plānošanas dokumenta – Darbības programmas 5.1.1. specifiskā atbalsta mērķa "Novērst plūdu un krasta erozijas risku apdraudējumu pilsētu teritorijās" ietvaros.

Informācija par visām CFLA izsludinātajām atlasēm pieejama CFLA mājaslapā: http://cfla.gov.lv/lv/es-fondi-2014-2020/izsludinatas-atlases.

Ieva Luste
Centrālās finanšu un līgumu aģentūras
sabiedrisko attiecību speciāliste

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI