DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. martā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ministru prezidents sveic starptautisko mācību priekšmetu olimpiāžu uzvarētājus un viņu pasniedzējus

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts kanceleja

Ministru prezidents Māris Kučinskis ceturtdien, 30. martā, Latvijas izcilākajiem skolēniem un viņu pedagogiem pasniedza Ministru kabineta Diplomus par sasniegumiem starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs.

Uzrunājot apbalvojumu saņēmējus, M. Kučinskis norādīja, ka olimpiāžu laureāti ar savu darbu un zināšanām ir pasaules līmenī pierādījuši, ka Latvija izglītības jomā ir liela un spēcīga valsts. "Paldies jums par to, ko jūs darāt Latvijai! Jebkurš apbalvojums ir motivācija turpmākajam darbam, un es novēlu jums neapstāties pie sasniegtā," teica Ministru prezidents.

Izglītības un zinātnes ministrs, profesors Kārlis Šadurskis, uzrunājot klātesošos, pauda pateicību vecākiem un skolotājiem, kuri atklājuši un virzījuši skolēnu talantus līdz augstiem sasniegumiem. Viņš uzsver, ka sasniegumu pamatā ir ne tikai talants, bet arī smags darbs, ko ieguldījuši  skolēni, skolotāji un vecāki. "Skolēnu sasniegtais apliecina raksturu, atbildību un mērķtiecību," saka Šadurskis. Ministrs pauda pārliecību, ka mums ir pamats lepoties ar sasniegumiem un izcilībām. Novērtējums ir ne tikai mājup pārvestās godalgas, to apliecina arī starptautisku augsta līmeņa zinātnes un inovāciju ekspertu vērtējums. Ministrs uzsver, ka, tiekoties ar Eiropas Komisijas augsta līmeņa ekspertu grupu, atzinīgi novērtēts Latvijas zinātnes, jaunrades un radošais potenciāls. "Iegūtās godalgas apliecina, ka jaunajiem talantiem ar savām spējām un zināšanām ir iespējas īstenot spožas idejas un ieceres un tas rada pamatu nākotnes izaugsmes un inovāciju potenciālam," pauž Šadurskis.

FOTO: https://www.flickr.com/photos/valstskanceleja/albums/72157682005703765

Kopumā apbalvojumi piešķirti 13 mācību priekšmetu olimpiāžu laureātiem, kuri 2016. gadā guvuši sasniegumus matemātikas, informātikas, bioloģijas, fizikas un ķīmijas olimpiādēs, kā arī viņu pasniedzējiem par darbu ar talantīgiem skolēniem. Olimpiāžu uzvarētājiem un viņu pasniedzējiem piešķirtas naudas balvas kopumā 22 553 eiro apmērā.

Starptautisko olimpiāžu uzvarētāju apbalvošana Latvijā notiek jau 19. reizi - kopš 1998. gada. Savukārt pirmo reizi Latvija starptautiskajā olimpiādē piedalījās 1991. gadā ķīmijā, iegūstot divas bronzas medaļas.

Andrejs Vaivars
Ministru prezidenta preses sekretārs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI