DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. martā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ministru prezidents tiekas ar Amerikas ebreju komitejas delegāciju

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidents Māris Kučinskis trešdien, 29. martā, Rīgā tikās ar Amerikas ebreju komitejas delegāciju.

Latviju un ASV vieno cieša stratēģiska partnerība. Īpaši augstu tiek vērtēta ASV loma Baltijas valstu drošības stiprināšanā. Abām valstīm attiecībām ir raksturīgs regulārs politiskais dialogs gan valdību, gan arī parlamentārā līmenī.

Tikšanās laikā M. Kučinskis un Amerikas ebreju komitejas pārstāvji apsprieda jautājumus, kas saistīti ar drošības situāciju reģionā. Ministru prezidents norādīja, ka Latvijai ir ļoti svarīgi, lai ASV klātbūtne Latvijā saglabātos arī pēc NATO spēku ierašanās. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka Latvija nav tikai drošības patērētāja, bet ir arī tās sniedzēja. Latvija sniedz ieguldījumu NATO un ES pretterorisma aktivitātēs un aizsardzības spēju celšanas pasākumos..

"Ņemot vērā pēdējā laika ieguldījumus drošībā, tostarp no ASV puses, ir nostiprinājusies pārliecība, ka Latvijai militāras briesmas nedraud. Gan iedzīvotāji, gan bizness ir guvis pārliecību, ka Latvija ir droša valsts," sacīja Ministru prezidents. Vienlaikus viņš atzina, ka arī turpmāk pie drošības stiprināšanu mums ir jāturpina strādāt.

Tāpat tika pārrunāta situācija Eiropā saistībā ar Lielbritānijas referenduma rezultātiem par šīs valsts izstāju no ES jeb Brexit. M. Kučinskis akcentēja, visu mūsu interesēs ir, lai sarunas būtu pragmātiskas un racionālas. "Spēcīga un vienota ES ir visu mūsu interesēs," teica Ministru prezidents.

Savukārt, runājot par ebreju kopienu kādreizējo īpašumu jeb restitūcijas jautājumu, Ministru prezidents atgādināja, ka jau kopš neatkarības atjaunošanas 1991. gadā Latvija, demonstrējot politisko atbildību, ir pievērsusies restitūcijas jautājuma risināšanai. Latvija ir atgriezusi īpašuma tiesības visiem likumīgi pieprasīto privātīpašumu mantiniekiem neatkarīgi no šo personu pilsonības vai rezidences valsts. Ebreju kopienai līdz šim jau ir atgriezti 36 sabiedriskām un reliģiskām organizācijām piederējušie nekustamie īpašumi. Papildus tam Latvija sadarbībā ar Ebreju kopienu rod risinājumus arī vissarežģītākajā jautājumā par bezmantinieku sabiedrisko organizāciju īpašumu restitūciju – 2016. gadā Saeima galīgajā lasījumā atbalstīja sešus likumprojektus par papildus atdodamajiem īpašumiem Latvijas ebreju kopienai.

Foto: https://flic.kr/s/aHskRMuTxE

Andrejs Vaivars
Ministru prezidenta preses sekretārs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI