DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. martā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ministru prezidents ar Slovēnijas Nacionālās asamblejas prezidentu apspriež Eiropā aktuālus jautājumus

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts kanceleja

Ministru prezidents Māris Kučinskis trešdien, 29. martā, Rīgā tikās ar Slovēnijas Nacionālās asamblejas prezidentu Milanu Brglezsu (Milan Brglez).

Tikšanās laikā tika apspriesti jautājumu, kas skar abu valstu divpusējās attiecības, drošības politiku, kā arī Eiropas nākotni.

M. Kučinskis pauda gandarījumu par Slovēnijas ieguldījumu mūsu reģiona drošības stiprināšanā, nosūtot karavīrus uz Latviju Kanādas vadītajā NATO kaujas grupā.

Attiecībā uz Eiropas nākotni, abas amatpersonas uzsvēra Romas samita simbolisko nozīmi. Tika norādīts, ka tas raidīja vēstījumu par ES-27 vienotību un vēlmi turpināt attīstīt ES projektu. Abas puses bija vienisprātis, ka ES jāattīstās kā stiprai un vienotai valstu savienībai.

Latvija ir gatava diskutēt par ES nākotnes attīstību, vēloties saglabāt integrācijas procesā sasniegto. Netiek izslēgts scenārijs, kas paredz ciešāku sadarbību vienas dalībvalstu grupas starpā. "Latvijas skatījumā, kopīgajam redzējumam par ES nākotni jābalstās uz trim pīlāriem: vērtības – cilvēka pašcieņa, brīvība, demokrātija, vienlīdzība, likuma vara, cilvēktiesības; drošība; labklājība, ekonomiskā izaugsme" tā M. Kučinskis.

FOTO: https://flic.kr/s/aHskTc66Gd

Andrejs Vaivars
Ministru prezidenta preses sekretārs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI