DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. martā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs aicina turpināt Baltijas valstu un ASV stratēģisko partnerību drošības un aizsardzības jomā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
28. martā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, kopā ar Baltijas valstu ārlietu ministriem, Vašingtonā tikās ar ASV valsts sekretāru Reksu Tillersonu (Rex Tillerson), lai pārrunātu Baltijas valstu reģiona un ASV sadarbību drošības politikas jomā, tostarp NATO ietvaros un transatlantiskās attiecības Eiropas Savienības (ES) un ASV ietvaros.

E.Rinkēvičs pateicās par līdzšinējo ASV iesaisti Baltijas valstu reģionā, kas izpaužas labā sadarbībā aizsardzības un ekonomiskā jomā. Ministrs arī informēja par Latvijas ieguldījumu aizsardzības spēju attīstīšanā, kas 2018. gadā sasniegs 2% no iekšzemes kopprodukta.

E.Rinkēvičs aicināja ASV sadarboties kiberdrošības un stratēgiskās komunikācijas jomā, tostarp nosūtot ASV ekspertus NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrā Rīgā.

Tikšanās laikā ministrs pauda pārliecību par nepieciešamību turpināt Baltijas valstu un ASV stratēģisko partnerību drošības un aizsardzības jomā un aicināja ASV saglabāt nepārtrauktu klātbūtni Baltijas valstu reģionā.

"Pirmās tikšanās ar jauno ASV administrāciju Minhenes Drošības konferences laikā mums ir snieguši pārliecību par ASV nemainīgo atbalstu NATO un Baltijas valstu drošībai. Tāpat ASV viceprezidenta vēstījums vizītes laikā Briselē ir radījis mūsos stingru pārliecību par ASV ieinteresētību turpināt sadarbību ar Eiropas Savienību. Mēs vēlamies, lai šie abpusējie pozitīvie signāli transformētos Transatlantiskās dienaskārtības jautājumu aktīvā tālākā risināšanā – cīņā ar starptautisko terorismu, kiberdrošības un stratēģiskās komunikācijas attīstīšana, enerģētiskās drošības un ekonomiskās sadarbības pilnveidošanā," uzsvēra E.Rinkēvičs.

Ārlietu ministrs arī pauda Latvijas atbalstu atvērtai un uz starptautiskiem noteikumiem balstītai brīvajai tirdzniecībai. "Transatlantiskās sadarbības kontekstā esam gatavi turpināt tirdzniecības sarunas starp Eiropas Savienību un ASV atjaunotā Eiropas Savienības - ASV Transatlantiskās tirdzniecības un investīciju partnerības līguma sarunu vai arī citā formātā, tiklīdz ASV administrācija būtu tam gatava," sacīja E.Rinkēvičs.

Komunikācijas grupa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI