DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. martā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Prokuratūra pie kriminālatbildības sauc vīrieti par muitošanai pakļauto tabakas izstrādājumu nelikumīgu glabāšanu un pārvadāšanu, nodarot valstij mantisko zaudējumu vairāk nekā 387 tūkstošu eiro apmērā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Kurzemes tiesas apgabala prokuratūras prokurors pie kriminālatbildības saucis vīrieti par personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās izdarītu muitošanai pakļauto preču glabāšanu un pārvadāšanu lielā apmērā Latvijas Republikas muitas teritorijā, nesaņemot tās iestāžu atļaujas.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, 2015. gada 23. februārī apsūdzētais personu grupā ar pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrotu personu, pret kuru kriminālprocess ir izdalīts atsevišķā lietvedībā, pēc iepriekšējas vienošanās nolūkā nogādāt muitošanai pakļautās preces – Baltkrievijas Republikā ražotās cigaretes pirmstiesas izmeklēšanā nenoskaidrotām personām Dānijas Karalistē, pārvadāja Latvijas Republikas muitas teritorijā minētos tabakas izstrādājumus – cigaretes "ФЕСТ" 3 218 800 gabalus, kuru kopējā preču vērtība ir 387 397,90 eiro.

Tabakas izstrādājumi noslēpti speciāli sagatavotās transformatoru butaforijās, kas bija izvietotas trešajai personai piederošā transportlīdzeklī un puspiekabē. Norādīto cigarešu iekraušana notika Ozolnieku novadā ar nenoskaidrotu personu palīdzību. Muitošanai pakļautās preces pārvadātas līdz Ventspils Ostas muitas kontroles punktam, kur tās apskates laikā konstatēja Valsts robežsardzes darbinieki.

Apsūdzētā persona saukta pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 191. panta trešās daļas.

Krimināllieta nodota izskatīšanai Ventspils tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā  kārtībā.

 

Kristīne Sutugina
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI