DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. martā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Jaunsargi palīdzējuši likvidēt ugunsgrēku Nīgrandē. Neviens nav cietis

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
23. martā, plkst. 11:00, Saldus novada Nīgrandes pagastā, Kalnu vidusskolas apkārtējā teritorijā, netālu no Valsts aizsardzības mācības klases, privātmājā izcēlās ugunsgrēks.

Kalnu vidusskolas jaunieši, kuriem tajā laikā notika mācību stundas un pamanīja notiekošo, brīvprātīgi devās palīdzēt no ēkas iznest mēbeles un sadzīves mantas. Uz notikuma vietu nekavējoties ieradās arī jaunsargu instruktore Aiga Andersone, kura kontrolēja situāciju, lai jaunieši netiktu apdraudēti.

Kopumā iesaistījās 21 persona – 20 jaunsargi un jaunsargu instruktore A. Andersone. Visi jaunieši bija jaunsargi, jo skolā pārsvarā mācās skolēni, kuri darbojas Jaunsardzē.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku lokalizēja ap plkst. 20.30.

Pēc ugunsgrēka apdzēšanas darbiem, nepilngadīgie jaunieši tika nogādāti uz Liepājas un Kuldīgas slimnīcām, lai pārbaudītu jauniešu veselības stāvokli.

Pārbaužu rezultātā tika konstatēts, ka jaunsargi nav cietuši, un plkst. 23:00 vakarā viņi atgriezās skolas internātā. 2 jauniešiem profilaktiskās veselības pārbaudes rezultātā tika atklātas ar šo notikumu nesaistītas, bet gan hroniskas veselības problēmas.

Jaunsardzes un informācijas centra direktors A. Mirbahs izsaka pateicību jaunsargiem par drosmi, palīdzību un spēju reaģēt krīzes situācijās, kā arī Liepājas un Kuldīgas mediķiem, kas pārbaudīja jaunsargu veselības stāvokli.

Vineta Žilinska,
Jaunsardzes un informācijas centra
Plānošanas un organizācijas departamenta
Plānošanas nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI