DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. martā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Notiks konference sociālā darba speciālistiem

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Labklājības ministrs Jānis Reirs piektdien, 24. martā, plkst.10.00 atklās ministrijas rīkoto konferenci "Profesionālā integritāte sociālajā darbā II: Ētika sociālajā darbā”, kurā piedalīsies 450 sociālā darba speciālisti no visas Latvijas.

"Sociālā darba loma pieaug, tāpēc nepieciešama vienota izpratne par vērtībām, ētisku attieksmi un savstarpējo sadarbību ikviena nozares profesionāļa ikdienas darbā. Sociālā darba profesijas attīstība un pilnveide ir viens no visas sabiedrības labklājības veicināšanas stūrakmeņiem", uzsver labklājības ministrs Jānis Reirs.

Konferences mērķis ir turpināt sarunu par profesionālo integritāti, šoreiz to skatot no profesionāla sociālā darba ētikas prizmas. Sociālā darba profesija ir balstīta cilvēktiesībās, tāpēc jo īpaši nozīmīga loma ir vērtībām, uz kurām balstās profesionāls sociālais darbs un tam tiek sekots šīm vērtībām.

Semināra norise plānota divās plenārsēdēs.  Pirmajā tiks runāts par profesionālās ētikas izpratni kā stūrakmeni sociālā darba praksē. Lektore Nensija Šērmane no ASV sniegs savu redzējumu par to, kāpēc ētiska sociālā darba prakse ir būtiska, savukārt zviedru Sociālo zinātņu profesionāļu apvienības pārstāvis Oke Strandbergs stāstīs par ētikas kodeksa lomu sociālajā darbā. Turpinājumā Sociālo darbinieku biedrība un Latvijas supervizora apvienība akcentēs konkrētus Latvijas sociāla darba prakses ētikas izaicinājumus. Konferences otrā daļā tiks piedāvāti iedvesmojoši organizāciju un profesionāļu pieredzes stāsti par ētisku sociālā darba praksi.

Konference domāta valsts un pašvaldību iestāžu un nevalstisko organizāciju sociāla darba speciālistiem, izglītības iestāžu mācībspēkiem un studentiem, kā arī citiem interesentiem. Tā notiks Rīgas Latviešu biedrības namā Merķeļa ielā 13 no plkst.10.00 līdz 18.00.

Savukārt konferences noslēgumā plkst. 16.00 notiks konkursa "Labākais sociālais darbinieks Latvijā 2016" balvas pasniegšanas ceremonija. 

Konferences gaitai būs iespējams sekot arī videotiešraidē Labklājības ministrijas tīmekļa vietnē www.lm.gov.lv.

Konference tiek īstenota ESF projekta Profesionāla sociālā darba attīstība pašvaldībās ietvaros. Projekts uzsākts 2015. gada aprīlī un turpināsies līdz 2022. gada decembrim.

Egils Zariņš, Labklājības ministrijas Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI