DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. martā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

M. Kučinskis piedalīsies pasākumos par godu ES dibināšanas 60. gadskārtai

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidents Māris Kučinskis piektdien, 24. martā, un sestdien, 25. martā, uzturēsies Itālijas galvaspilsētā Romā, lai piedalītos pasākumos par godu Eiropas Savienības dibināšanas 60. gadskārtai.

Pasākumi sāksies 24. martā, kad  Eiropas Savienības (ES) valstu un institūciju vadītāji ir uzaicināti audiencē pie pāvesta Franciska. Paredzēts, ka audiences laikā Vatikānā pāvests Francisks uzrunās klātesošos.

Savukārt 25. martā valstu un valdību vadītāji pulcēsies Kapitolijā, kur savulaik 1957. gada martā tika parakstīts tā sauktais Romas līgums, kas bija par pamatu sākotnēji sešu valstu radītās Eiropas Atomenerģijas kopienas un Eiropas Ekonomiskās kopienas izveidošanai.

Iecerēts, ka ES valstu un valdību vadītāji šo pasākumu ietvaros atskatīsies uz paveikto ES pastāvēšanas laikā un izvērtēs izaicinājumus, kuri Eiropai būs aktuāli pārskatāmā nākotnē drošības, ekonomikas un sociālajā jomā.

Tāpat paredzēts, ka tiks pieņemta politiska deklarācija, kurā no jauna tiks apstiprināta  Eiropas integrācijas projekta nozīme un ieskicēta attīstība turpmākajiem gadiem. M. Kučinskis norāda, ka Romas deklarācijai jābūt dokumentam, kas uzrunā visus eiropiešus, nevis tikai ES dibinātājvalstis. "Runājot par ES sasniegumu daļu Romas deklarācijā, būtu labi tajā atspoguļot ne tikai sapni par mieru, kas īstenojies pirms 60 gadiem, bet arī sapni par brīvību, kas daļai Eiropas piepildījās pēc Berlīnes mūra krišanas," tā M. Kučinskis.

Atbilstoši Itālijas puses un Vatikāna uzaicinājumam, ES valstu un valdību vadītāji uz Romu dosies kopā ar dzīvesbiedriem. Ministru prezidents M. Kučinskis ES dibināšanas 60.gadskārtas pasākumus apmeklēs kopā ar kundzi Laini Kučinsku.

Andrejs Vaivars
Ministru prezidenta preses sekretārs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI