DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. martā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Tieslietu ministrs izsaka pateicību zvērinātu advokātu saimei

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 13.-17. martam visā Latvijā norisinājās Advokatūras dienas, kuru laikā vairāk nekā 160 zvērināti advokāti un zvērinātu advokātu palīgi iedzīvotājiem sniedza bezmaksas juridiskās konsultācijas, šajā gadā īpašu uzmanību veltot bērnu interešu aizsardzībai.

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, paužot atzinību advokātiem un to palīgiem, kuri piedalījās jau astoto reizi rīkotajās Advokatūras dienās, uzsver: "Zvērināti advokāti, tāpat kā zvērināti notāri un zvērināti tiesu izpildītāji – kā tiesu sistēmai piederīgas amatpersonas – bezmaksas konsultāciju dienās ir devuši, dod un dos ievērojamu ieguldījumu sabiedrības tiesiskajā informēšanā."

Īpašu pateicību tieslietu ministrs izsaka advokātiem par šogad Advokatūras dienās veltīto uzmanību bērnu tiesībām, konsultējot bērnu vecākus, kā labāk pārstāvēt bērna intereses un vajadzības, lai nodrošinātu bērna attīstībai labvēlīgus apstākļus.

Iespēju saņemt bezmaksas juridiskās konsultācijas visvairāk izmantojuši Rīgas iedzīvotāji, teju 50 konsultācijas sniegtas Kuldīgas un Alsungas apkaimē, 35 Rēzeknē, 30 Liepājā un 20 Bauskā. Viena zvērināta advokāta bezmaksas konsultāciju skaita rekords – vairāk nekā 40.

Šogad iedzīvotāji varēja vērsties pēc konsultācijas ne tikai ģimenes un bērnu tiesību, bet arī mantojumu, parādsaistību, nekustamo īpašumu, darba tiesisko attiecību, administratīvo tiesību, krimināltiesību un citos jautājumos, atbilstoši advokāta specializācijas jomai. Šogad bezmaksas konsultācijas tika nodrošinātas arī vairākās ieslodzījuma vietās.

Alise Adamane
Komunikācijas un tehniskā nodrošinājuma nodaļas
Sabiedrisko attiecību speciāliste

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI