Piektdiena,

E-konsultācijas

Lapas karte

Kontakti

Čigāne: Latvija ir līdzatbildīga par eirozonas ekonomiku; reformas jāīsteno straujāk

Saeima
20.03.2017
Palielināt | Samazināt

Ieteikt:   +0

Drukāt
 Nosūtīt
 Ziņot redaktoram
 Komentēt
Iesaka:   +0 -0

“Latvija kā eirozonas valsts ir līdzatbildīga par ekonomisko situāciju Eiropas Savienībā. Mēs nedrīkstam gulēt uz pēckrīzes gadu straujās izaugsmes lauriem. Tā vietā Latvijai ir jābūt atbildīgai, Eiropas Komisijas rekomendācijas ieviešot efektīvi,” uzsver Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne, atzīmējot, ka komisija turpinās sekot par rekomendāciju ieviešanu atbildīgo nozaru ministriju darbam.

Saeimas Eiropas lietu komisija pirmdien, 20.martā, uzklausīja Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītājas Innas Šteinbukas ziņojumu par Eiropas Komisijas aizvadītajā gadā sniegto rekomendāciju Latvijai ieviešanas progresu. Komisija uz sēdi bija aicinājusi Finanšu ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Labklājības ministrijas, Veselības ministrijas un Tieslietu ministrijas pārstāvjus.

Kopumā Latvijas progress Eiropas Komisijas rekomendāciju ieviešanā 2016.gadā uzskatāms par ierobežotu, kas nozīmē, ka esam sagatavojuši tiesību aktus, taču tie nav pieņemti, vai arī mums vēl jāveic darbs, kas nav saistīts ar likumdošanu. Proti, Eiropas Komisija vērš uzmanību uz iezīmi, kuru esam pamanījuši arī paši – mēs rakstām koncepcijas un stratēģijas, taču esam kūtri to ieviešanā, norāda L.Čigāne.

Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja arī uzsver, ka, lai ar drošu skatu raudzītos nākotnē, Latvijai no ierobežota progresa rekomendāciju izpildē jāvirzās uz būtisku progresu jeb, citiem vārdiem sakot, no viduvēja uz labu un pat izcilu skolēnu.

Šī gada ziņojumā Eiropas Komisija akcentējusi, ka Latvija ir novērsusi pārmērīgu budžeta deficītu un fiskālā disciplīna ir saglabāta. Esam progresējuši augstākās izglītības, tieslietu un enerģētikas tirgus jomās, kur reformu ieviešana turpinās. Tāpat Latvija pieņēmusi atbilstošu tiesisko ietvaru profesionālās izglītības un maksātnespējas jomās, taču nepieciešama efektīva ieviešana. Savukārt darbaspēka nodokļu sloga pārnešanā, sociālās palīdzības reformā, bezdarbnieku aktivizēšanā, veselības aprūpē un publiskā sektora reformās Latvija kavējas, deputātus informēja I.Šteinbuka.

Eiropas Komisija arī norāda, ka Latvijas vidēja termiņa budžeta izdevumu plāns nepilnīgi atspoguļo politikas prioritātes, kā arī mūsu valsts kavējas ar Eiropas Savienības fondu līdzekļu apgūšanu.

Foto: hhttps://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157678190017934

Saeimas Preses dienests

Ieteikt:  +0

KOMENTĀRI (0)
Komentārā lūdzam izteikt Jūsu viedokli. Ja Jums ir neskaidrības par izskatīto tematu, jautājumiem izmantojiet sadaļu "E-konsultācijas".

drošības attēls
Pievienot

Informācijas statuss
Šī sadaļa ir platforma nepastarpinātai valsts iestāžu komunikācijai ar sabiedrību.

• Par preses relīžu saturu atbild informācijas iesniedzējs. LV portāls publicē iesūtīto informāciju, to nerediģējot un nemainot.
  • Aicinām valsts pārvaldes iestādes paziņojumu iesūtīšanai izmantot e-pastu: pr@lv.lv
Lietotājiem der zināt.

VISVAIRĀK LASĪTIE

TEMATISKIE RAKSTI

REKLĀMA

SKAIDROJUMI. LIKUMI PRAKSĒ. DISKUSIJAS. ZINI SAVAS TIESĪBAS UN PIENĀKUMUS!

Ceļvedis valsts informācijā. Specializēts portāls dialogam starp sabiedrību un valsti.
ATSLĒGVĀRDI:
  • VISI